Videokártya összekötése CSAK scartal rendelkező tv-vel. Miért nem megy?
Nos adott nekem egy MSI HD2400pro videókártyám:
És egy kábelem:
És egy scart-rca átalakítóm:
Egyértelműen a scart-átalakító megy a tv-be.
A videókártya-kábel megy a videókártyába.
Egy rca kábel megy a videókártya-kábel és a scart-átalakító közé.
A Catalyt Control Centerben a "Kijelző beállítása" alatt a "TV észlelés" kipipálva, ezáltal érzékeli is a TV-t.
Kiterjesztem az asztalt a TV-re:
De a tv csak annyit ír hogy nincs videó jel!!
Hagyományos képcsöves TV 2db scart csatlakozóval.
A TV-d jó eséllyel PAL-D 50 Hz-es analóg szabványos videójelet képes feldolgozni, te pedig ráerőszakolsz 60Hz-es NTSC vagy rosszabb esetben SECAM jelalakot. Teljesen természetes, hogy nincs jel. Be kellene állítani a videókártya TV beállításoknál a videóformátumot.
A frissítési frekvenciát le KELL venned 50Hz-re, és a felbontást át kell állítanod PAL szabványúra, 768x576.
Emiatt már érted, hogy az előző hozzászóló miért mondja, hogy a régi csöves TV-re felesleges PC-t erőltetni?
-Rca esetén nem nagyon számít a felbontás, legalábbis nem úgy ahogyan gondolod...
-De rá fogom kötni. Ne haragudj.
Mielőtt olyanok válaszolnak akik szerint nem létezik a LCD tv-ken, és a digitális jeleken kívül más annak elmondanám hogy régen egy messzi messzi galaxysban, mikor még nemvolt HDTV, de léteztek videókártyák, az emberek ugyanúgy összekötötték a PC-t a TV-vel.
Szóval? Mi a baj? mert én nem látom a hibát!
Ez nem egy öreg TV! Orion T2155 modell, kétlem hogy csak PAL jelet támogat. Még ma is 25000ft.
Ennél több beállítást nem találtam a TV-re vonatkozóan.
Viszont nem tudom miért tüntetitek fel ilyen bonyolultan a dolgot. Régen ugyanúgy egy ati kártyával egy még öregebb tv-vel és a Catalyt Control Centerrel egyszerűen csak összedugtam, észlelte, klónoztam a képet, és csókolom. Mindegy hogy 640,800, vagy 1024-en volt a felbontás, ugyanúgy megjelenítette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!