Grafikus kártya kérdés HTPChez. CPU-ba/MOBO-ba integrált, vagy külső?
Sziasztok, kis magyarázatra lenne szükségem.
HTPC-t szeretnék éptíteni. Eredetileg az volt a tervem, hogy egy Intel i5 CPU-t veszek integrált grafikával. Időközben olvastam, hogy minden Intel CPUnak van egy bugja, amit miatt blurayes filmek lejátszása nem stabil. (Google: 24p) Ezt elvileg a most megjelenő Haswell sorozatban Sem valószínű, hogy ki tudja küszöbölni. Azt javasolták, hogy emiatt egy külső GPU-t használjon inkább az ember.
Mivel szeretném a fogyasztást minimalizálni, gondoltam hogy az alaplapra integrált GPU talán egy jó megoldás lenne. De elég kevés ilyen lapot találok (pl Zotak nVidia-val). Szóval elbizonytalanodtam, hogy esetleg kénytelen leszek egy külső grafikus kártyát beépíteni.
Egy másik szempont, hogy Ubuntu-t szeretnék rajta futattni, szóval kell, hogy legyen hozzá driver linux alá. Tudnák segíteni a választásban? Vagy legalább pár szempont vélemény is jól jönne. Köszi!
Először is döntsd el, hogy milyen házba akarsz építkezni, mi fér el benne.
Ha tudod mennyi helyed van, akkor már könnyebben válogathatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!