Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért szakadozik folyton a...

Miért szakadozik folyton a wifi/router jel?

Figyelt kérdés

Üdv!

A már egy ideje folyamatosan szakadozik a wifi jele. Mikor fent vagyok bármilyen eszközről az interneten, akkor szinte szabályos időközönként, 5-10 másodperce megszakad a wifi kapcsolat. Próbáltam több eszközzel: 2 laptoppal és 2 telefonnal, mindegyiknél ugyanaz a helyzet, tehát valahol a wifi felé lehet a gond. Még akkor is így megszakadozik amikor fél méterre van a alaptop a routertől.

Kipróbáltam, hogy kicseréltem egy másik routerre, azzal is ugyanez a probléma. Próbáltam csatornát váltani, semmi nem változott, a hiba ugyanúgy fenn állt, miközben egyik csatorna sem volt túltelítve.

A kábeles nettel nincs probléma, valami a router sugárzással lehet, viszont nincs ötletem, hogy mi.

Valakinek van rá megoldása/ötlete?

Köszönöm!

2013. máj. 19. 14:22
 1/7 anonim válasza:
Próbáld meg máshol, messzebb, akár ismerősnél kipróbálni a routert. Ha ott jó, akkor zavarja a jelet valami. Sok eszköz működhet abban a frekvenciatartományban, a csatornák annyira közel vannak, hogy ilyenkor mind beleeshet.
2013. máj. 19. 14:28
 2/7 A kérdező kommentje:

Arrébb vittem 2 méterrel és semmi változás. távolabb a kábel élehetőségek miatt nem tudom. még valami ötlet?

De 2 évig semmi gond nem volt, és aztán elkezdte ezt, úgy, hogy a lakásban semmi változás nem történt, semmi új elektronikus, vagy bármilyen tárgy nem lett a közelébe helyezve.

Mit lehet ilyenkor még csinálni? Iszonyúan idegesít, hogy nem tudok normálisan netezni.

2013. máj. 20. 21:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Attól még, hogy nálad nincs változás, a szomszédoknál lehet. Ne 2 méterrel arrébb próbáld ki, hanem 20 kilométerrel arrébb egy ismerősnél, ahogy fentebb is javasolták.
2013. jún. 1. 05:08
 4/7 P.O.C. ***** válasza:
Amúgy most már egyre inkább előtérbe kerülnek az 5 Ghz -es routerek is, mert vannak olyan környékek, ahol hihetetlenül el van "szennyezve" a 2,4 Ghz -es frekvencia tartomány, és ott már a csatorna váltás sem ér semmit.
2013. jún. 1. 08:37
 5/7 A kérdező kommentje:
viszont érdekes, most tapasztaltam, hogy ha mondjuk cod4-el multizok, egyáltalán nem szakad a net.. mi a fene lehet vele?
2013. jún. 2. 20:03
 6/7 P.O.C. ***** válasza:
Mi a pontos típusa ennek a routernek?
2013. jún. 2. 20:35
 7/7 A kérdező kommentje:

linksys wrt54gh

a másik router amivel kipróbáltam, és szintén akadozott, az pedig d-link dir 600

2013. jún. 2. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!