Míért szakadozik a Diginet?
Figyelt kérdés
Decemberben sokat zaklattam a Digit, hogy szakadozik a netem, azt mondták ők azt látják, hogy a gépem nyár óta le-majd újra fel csatlakozik a netre, Azt mondták próbáljam meg másik géppel, de erre nem volt lehetőségem, viszont a routert bekötöttem de a a probléma ugyan az. Cseréltem hálókártyát, a gépet többször is újratelepítettem (eredeti win7-em van) tűzfalat és vírusírtót is cseréltem, kikapcsoltam a hálókártya energiagazdálkodását, mondtam a digiseknek nézzék meg azt a (dobozt) a másodikon azt mondták ha azzal lenne gond akkor a szomszédoknak is szakadozna.(Bár én arra tippelek hogy azzal lehet a gond mert volt már ilyen tavaly, csak most nem akarnak kijönni és megnézni). Egy nap kb 3-4x szakad meg de van hogy többször is, most annyival vagyok előrébb hogy van router system logom. Szóval a kérdés: mi lehet a gond, és mitől szakadozik a netem?2013. febr. 15. 01:32
1/10 anonim válasza:
Nekem ezt játszotta a Vodafone mobilnet, éppen decemberben, akármit próbáltam, nem tudtam megjavítani. Újratelepitettem a modemet, bevittem a Vodához: náluk jó volt. Aztán érkezett a fizetős, valódi kódos ESET Smart Security5-ről 6-ra frissités, ennek a tűzfala meg le akarta tiltani a sticket. A Sicontact ügyfélszolgálat javasolt egy beállítási módosítást. Azóta nem szakadozik. Lehet, hogy a túzfallal van nálad is gond, valamit be kell állítani.
2/10 A kérdező kommentje:
A tűzfallal nem lehet gond mert 3 fajtát próbáltam mind a 3nál ugyan az volt, meg ha a tűzfallal lenne a gond akkor a router nem jelezné a log fájlban a netszakadást.
2013. febr. 15. 16:45
3/10 anonim válasza:
Nincs BIOS vírusod véletlenül?
4/10 anonim válasza:
Egy barátom alaplap cserével oldotta meg.
5/10 A kérdező kommentje:
A BIOS vírus egyszer nekem is megfordult a fejemben, de semmit nem tudok a bios vírusról. Ki lehet írtani? Lopja a jelszavakat? Milyen károkat okoz?
2013. febr. 15. 23:28
6/10 A kérdező kommentje:
Esetleg honnan lehet ilyet összeszedni? annyit tudok hogy nem gyakori az ilyen vírus.
2013. febr. 15. 23:29
8/10 P.O.C. válasza:
Az alaplap fejlesztők tehetnek róla, mert engedik a Windows alóli frissítést. Még ideális körülmények között is van kockázata, de az már csak ha a tortán hogy ezzel hatalmas biztossági rést teremtenek. Én a frissítést csak BIOS -ba épített és csak abból indítható flash progiról engednék csak. Akinek fontos így is megtanulja, aki meg IT analfabéta vigye szervizbe.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem Gigabyte alaplapom van dual bios-os úgy tudom hogy ha vírusos lesz akkor a második lép életbe, pontosan hol lehet letiltani a BIOS átírását? (gondolom a bios menüben, de nem tudok angolul).
P.O.C:
Ha arra célzol hogy frissítésnél szedtem össze valamit, nem hiszem mert soha nem frissítettem a bios-t.
Voltak kint a DIGI-sek, valamit átkötöttek az elosztó doboznál de még mindíg nem jó. Azt mondták legközelebb ha jönnek valószínűleg eszközt cserélnek.
UI: Próbáltam laptoppal, azon is szakadozott de ha biosvírusom van akkor azt is megfertőzte a pendriveon keresztül.
2013. febr. 20. 19:36
10/10 A kérdező kommentje:
Azóta már megoldódott a probléma, switchet kellett cserélni az elosztódobozban.
2014. nov. 22. 21:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!