Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudom a BIOS-om...

Miért nem tudom a BIOS-om frissíteni?

Figyelt kérdés

Adott:Asus M2N MX SE alaplap

Tisztában vagyok a BIOS frissités fogalmával,csak azzal nem,hogy ezt hogy csináljam.

Letöltöm a gyártó oldaláról a legfrisseb BIOS file-t,ami a 0501-es,enyémen most 0308-as van,a gépen néha nem akar bootolni ezért szeretném frissíteni a BIOS-t hátha ez megoldja a problémát,úgy olvastam a fórumokon,hogy kell a Windows CD,egy program amivel lehet flash-elni,és a maga a ROM file,nos letöltöm a hivatalos oldalról az "Afudos BIOS updater tool v2.36"-ot amit nem tudok elinditani,mert nem kompatibilis a windows 7-el,ilyenkor mi a teendő?Hogy induljak el,és ha megérhetlek titeket részletesen leírnátok?

UI:Foglalkozok gépekkel:összeszerelés,javítás,ujrainstalálás de BIOS-t nem tudok frisíteni... :'(

2013. máj. 16. 16:39
1 2
 11/19 P.O.C. ***** válasza:
100%

"esetleg SD kártyáról nem lehetne?Vagy CF,SM,MS kártya segítségével?"

Az ugyan úgy USB -n keresztül csatlakozik, szóval nem.

Még mindig az EZ Flash a legegyszerűbb. Szerezz be egy működő floppy meghajtót és egy lemezt. A PC bontó cégek szerintem 20-as kötegekbe vágják hozzád, akár ingyen is csak ne fogja a helyet.

2013. máj. 16. 18:18
 12/19 A kérdező kommentje:
már találtam is egyet 2€-ért,csak lemezt kell még keresnem...
2013. máj. 16. 22:52
 13/19 A kérdező kommentje:
amugy ha nem a rendes floppy,hanem a kisebbik lemezes fajta,az is jó?
2013. máj. 16. 23:02
 14/19 A kérdező kommentje:
a 3,5 colos
2013. máj. 16. 23:08
 15/19 P.O.C. ***** válasza:
100%
Persze a kisebbik kell, az 5,25" -osra nem is biztos hogy ráférne.
2013. máj. 17. 06:29
 16/19 A kérdező kommentje:
az akkor igen jó :) köszi mentek a zöldek mindre
2013. máj. 17. 11:26
 17/19 Neuhauser László ***** válasza:

Nekem az ASUS UPDATER nevű profram segített, egy Asus típusú alaplapnál

A szerverekről nem bírt ez se "felmenni" , de van benne egy olyan opció, amivel egy előre letöltött BIOS ROM - ot lehet Flashelni

Ez utóbbit pedig az ASUS honlapjáról, az alaplapra rákeresve, majy LETÖLTÉSEK / BIOS, és ott a legfrissebbet szedtem le

kb. 1 perc alatt megcsinálta, aztán újraindít, és beállítottam a BIOS - t, ahogy kell (Mert a frissítés mindent "nuláz" ) , és kész is volt

2013. jún. 30. 08:35
 18/19 Neuhauser László ***** válasza:

Amúgy meg FLOPPY-ról nem ajánlom az ilyet, tudván, hogy egy floppy lemez korántsem biztonságos ilyen célra

Egy apróbb hiba, és mehet az alaplap a kukába

2013. jún. 30. 08:36
 19/19 A kérdező kommentje:
már megvolt a frissítés kb 3 hete :)
2013. jún. 30. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!