Miért nem tudom a BIOS-om frissíteni?
Adott:Asus M2N MX SE alaplap
Tisztában vagyok a BIOS frissités fogalmával,csak azzal nem,hogy ezt hogy csináljam.
Letöltöm a gyártó oldaláról a legfrisseb BIOS file-t,ami a 0501-es,enyémen most 0308-as van,a gépen néha nem akar bootolni ezért szeretném frissíteni a BIOS-t hátha ez megoldja a problémát,úgy olvastam a fórumokon,hogy kell a Windows CD,egy program amivel lehet flash-elni,és a maga a ROM file,nos letöltöm a hivatalos oldalról az "Afudos BIOS updater tool v2.36"-ot amit nem tudok elinditani,mert nem kompatibilis a windows 7-el,ilyenkor mi a teendő?Hogy induljak el,és ha megérhetlek titeket részletesen leírnátok?
UI:Foglalkozok gépekkel:összeszerelés,javítás,ujrainstalálás de BIOS-t nem tudok frisíteni... :'(
"esetleg SD kártyáról nem lehetne?Vagy CF,SM,MS kártya segítségével?"
Az ugyan úgy USB -n keresztül csatlakozik, szóval nem.
Még mindig az EZ Flash a legegyszerűbb. Szerezz be egy működő floppy meghajtót és egy lemezt. A PC bontó cégek szerintem 20-as kötegekbe vágják hozzád, akár ingyen is csak ne fogja a helyet.
Nekem az ASUS UPDATER nevű profram segített, egy Asus típusú alaplapnál
A szerverekről nem bírt ez se "felmenni" , de van benne egy olyan opció, amivel egy előre letöltött BIOS ROM - ot lehet Flashelni
Ez utóbbit pedig az ASUS honlapjáról, az alaplapra rákeresve, majy LETÖLTÉSEK / BIOS, és ott a legfrissebbet szedtem le
kb. 1 perc alatt megcsinálta, aztán újraindít, és beállítottam a BIOS - t, ahogy kell (Mert a frissítés mindent "nuláz" ) , és kész is volt
Amúgy meg FLOPPY-ról nem ajánlom az ilyet, tudván, hogy egy floppy lemez korántsem biztonságos ilyen célra
Egy apróbb hiba, és mehet az alaplap a kukába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!