Wifi/router/laptop guruk, ha tudtok, help pls! X-Akta?
Van a kollégámnak egy acer laptopja.
Nem működött a wifi a tp-link routerével, de van a családban egy tablet is, amin megy a wifi ugyanazzal a routerrel.
Először próbáltam beállítani nála egy másik tp-link routert, de azzal is ugyanez az eredmény.
Az acer laptoppal egyik routerbe sem lehet bejelentkezni, nem engedi.
Másnap elvittem a saját laptopomat, azzal mindkét routerbe be tudtam jelentkezni, és ment is a wifi kapcsolat, az acerrel megint nem.
Mondom, rakjuk újra a win7-et, mi bajunk lehet?!
Hazahoztam az acer laptopját, hogy újrarakom, és érdekes módon az én itthoni wifi kapcsolatommal ment a net rajta.
Na mindegy mondom újrateszem. Újraraktam, nálam szintén ment a wifi, mikor visszavittem neki, akkor megintcsak nem ment rajta a wifi egyik routerrel sem, és a tableten, meg az én laptopomon meg igen.
Bocsi,hogy ilyen hosszú volt, de hogy megértsétek, hogy mi a probléma, muszáj voltam leírni.
Van valakinek valami ép ötlete, hogy mi lelte az acer laptopot, és hogy mit kezdhetnék vele?
Mert számomra ez x-akta! :)
Minden választ megköszönök!
Hali!
Az Acer laptopnál mivel csatlakoztál? A Windows saját Wi-Fi kezelőjével (WZC), vagy az Acer -ével?
Van valami konkrét hibaüzenet vagy csak annyi hogy nem csatlakozik? Mi a router Pontos típusa, amivel nem megy?
üdv: Mulder különleges ügynök FBI :D
Az acer laptopnál minden esetben a win7 wifi kezelőjével próbáltam csatlakozni, ez nála egyik routerrel sem jött össze, de nálam simán minden gond nélkül vette a jelet.
Konkrét hibaüzenet nincsen. Pontos tipusokat nem tudok sajnos, de szerintem teljesen lényegtelen. Az egyik egy tp-link 54mbps-os volt a másik egy tplink 150mbps-os. Az enyém meg szintén egy tp-link 150mbps-os. Ja és még annyi, hogy neki a laptop meg a router közt, ahol próbálkoztunk kb 10cm volt ... :)
De az is elég furcsa, hogy kábellel nem tudtam vele belépni egyik routerbe sem nála.
Várom a fejtörés eredményét ... :D
Ha csatlakozol, akkor kapsz IP címet a routertől?
>Parancssor>ipconfig
Nincs elérhető újabb driver a Wi-Fi adapterhez? (Akkor is rakd fel, ha Windows felismerte azt telepítés közben)
Illetve megnéznék egy új firmware -t a routerhez a helyedben.
Egy usb-s wifi adapterrel meg lett oldva a probléma.
Persze, a routerbe nem tud majd így se bejelentkezni kábelen keresztül, de legalább megy a wifi.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!