Van értelme SSD esetén a HD Sentinelnek és hasonló SMART monitorozóknak?
Egy mechanikus HDD esetén millió dolog monitorozható: felpörgés, leállás, pörgési egyenetlenség stb.
Na de SSD-nél mi van ami mérhető és értékelhető?
Itt ilyeneknek tényleg nincs értelme, de van egyéb jellemző amit SSD esetén is érdemes nézegetni.
Ilyenek például:
Felpörgések - indítások - száma
Olvasási hibák száma
Írt- olvasott adatok mennyisége és sebessége
És nem utolsósorban a hátralévő élettartam %-ban...
Na ez az! És mi alapján számol hátralevő élettartamot?
Mert egy sima hdd-nél ha folyamatosan nő a felpörgési idő= kikészült a csapágyazás vagy a motor = csökkenő hátralevő élettartam.
De ssd-nél semmi mozgó dolog nincs. Mit mér és hogyan mér a smart?
És nem utolsósorban a hátralévő élettartam %-ban..
és akkor az reális eszerint hogy egy sima netezős konfigban napi pár órás totál mezei használattal egy ssd kettő hónap alatt 77%-nál jár?
míg egy sok éves mágneses HDD még évek után is 100%?
mert ha ez így megy akkor nem kérdés melyiket válasszam...
van.
SSDlife egy kisméretű SSD diagnosztikai eszköz, amely segíti a felhasználókat, hogy átfogó információt kapjanak az SSD meghajtók állapotáról, hogy időben tájékozódjanak, mielőtt még, bármilyen problémát észlelnének.
Ha a merevlemez helyett SSD meghajtót használ, ne felejtse el(!), hogy az SSD egység, várható élettartama jóval rövidebb, mint a hagyományos merevlemezeké. (HDD)
Tehát, ha szeretné tudni, hogy a hozzávetőlegesen mikor esedékes a csere, SSDlife a tökéletes választás.
Honlap: [link]
Képek: [link] eng/screenshots.html
[link] images/screens/eng/SSDlife1.png
[link] images/screens/eng/SSDlife2.png
[link] images/screens/eng/SSDlife3.png
Letöltés Ingyenes verzió: [link] eng/download-ssdlife.html
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!