A 'SickleFlow 120 Blue LED Fan' az fix fordulatszámú, azaz 3 pines csatija van, míg Excalibur-nál szabályozható a fordulatszáma (4 pines csatija van).
Az Excalibur-t választanám a 2 közül.
a fix nem jobb?
illetve hogyan lehet szabályozni az Exaliburt hogy mennyivel pörögjön?
A PWM-es "jobb". A szabályozhatót úgy állítod, ahogy csak akarod (szoftveresen), de akár az alaplap is tudja szabályozni önmagának, hogy mennyivel forogjon.
Amúgy hova kellene? Házhűtőnek? Proci hűtőhöz?
Házhűtőnek a fix is tökéletesen megfelel és még olcsóbb is.
Nem indokoltam, csak írtam a főbb tulajdonságait hasonlítottam össze.
Kérlek értelmezd át újra kolléga.
Házhűtönek :) van egy CoolerMaster Eltie Knight Házam és ebbe szeretnék 2dbot venni.
Elöről szivja a levegőt be, hátul meg tolná ki.
(elöröl alul van erre hely, hátul meg felül - gondolom tudjátok hogy néz ki :D )
mégegy kérdése ehez: most kettőt rendeltem de én tudnék még oldalra és alulra szerelni. Ugye vannak a szinesek és a házam oldala átlátszó. Egyet vennék oldalra az azért jól nézne ki nem? és akkor az Exacaliburok meg dolgoznának :)a levegővel komolyabban :D és így lenne design + teljesítmény is, nem?
Házhűtőnek tökéletes a fix rpm-es venti is.
Hát az azért nem igaz, hogy a több venti jobb. Ha sok van belőle, akkor turbulencia keletkezhet a házban és a meleg levegő bent maradhat, hiába van telepakolva mindenhol. Meg kell nézni, hogy mikor alakul ki egy olyan légáramlat, ami ki is vezeti a házból a meleget nem pedig csak bent tartja. Nem tudom érted-e?
A helyedben én ezek közül válaszottam volna:
Ha fontos az ár:
- árához képest nagyon jó teljesítménye van (best/buy)
Ha nem számít a zaj:
- hangos
van LED-es is:
ez már egy halkabb példány:
ebből LED-es:
A szintén best/buy cucc:
ultra csendes változat, emellett közepes teljesítmény
kicsit hangosabb, elég jó teljesítmény
Teljesítmény/zaj arányban kiváló:
Legendás hűtő:
Csúcskategória:
A nagyon halk üzem mellett kiváló légszállítás:
Legjobb tudásom szerint azok a Noiseblocker ventik a legjobbak. Az Excalibur-t nem ismerem. Az adatlapját elnézve egy erős középkategóriának mondanám. Nem döntöttél rosszul azzal sem.
Hogy mennyire hangos? Passz. A gyári adatok szerint: Noise: 13 - 30 dBA
Alacsony fordulaton halk, de 2000rpm-nél már megjön a hangja. 1200rpm-en valahol 20dBA-nél beáll, szóval nem lesz hangos.
A fordulatszámot pl. programmal is bebírod állítani vagy rákötöd az alaplapon lévő egyik 4pines csatira és a BIOS-ban meg beállítod, hogy ha pl. a házban 40 fok lesz a hőmérséklet akkor emelje a fordulatot +200prm-mel, meg ilyenek, de azt majd ott látni fogod.
De szerint bőven jó lenne, ha programmal belőnéd 1200rpm és kész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!