Melyik a jobb egy intel core i5 3570k vagy egy amd fx 8350?
i5:Kevesebbet fogyaszt.Kissebb csíkszélesség.Egyszálas feladatokbam játékokba nagyon jó(ez nem azt jelenti, hogy a többszálasoknál elvérzik, sőt...).Az én 3570k-m pl: 4.4Ghz-ig bírja alapfeszen.
8350:Sok programba (pl:PS CS6) az i7-eket is megszorongatja.Játékok terén, és olyan progiknál ahol kevesebb szálas számítás van nem olyan lenyűgöző a teljesítménye.Szerintem ezt is kb annyira lehet tuningolni mint az i5.De azt nézzük, hogy a 8ghz-s rekordok 2 magon voltak nem 8-on.
Szóval ha sokat játszasz i5, ha Photoshoppolsz, és olyan progikat használsz ami kihasználja a többszálas teljesítményt akkor 8350.
Miért jobb? Az órajelre jutó számítási teljesítménye átlagosan nagyobb, multimédiában meg még inkább.
Cserébe drágább a proci, drágább egy értelmes alaplap.
Viszont mondjuk a kérdezett i5 virtualizációra alkalmatlan, mert a K jelzésűekben ki van herélve.
Ha felmerül a kérdés mi a túró a virtualizáció, akkor tök mindegy.
Mondjuk a marketing rizsa ellenére az AMD inkább 4 mag 8 szál, csak annyival jobb a több szálasításuk Intelnél, hogy egy kb. 6 magos proci teljesítményét hozza. Persze normális többszálú programnál meg ténylegesen egy 8 magosét.
Felhasználásfüggő.
A mostani játékok egyre több szálat tudnak kihasználni.Egyenlőre játékra kisebb felbontáson még jobb az Intel,de talán később növekedhet az FX telsesítménye játékok közben.Full HD-n pedig mindegy,ugyanazt a szintet hozza mindkét CPU.
Én a jövőre nézve az FX-et venném,de ez csak saját vélemény.Mindegy,hogy melyiket veszed,egyikkel sem fogsz rosszul járni.
"6 szálat olvastam, de mindegy."
Fizikai 4 magos HT nélkül.
"amd 8 mag 8 szál ugye ebből szintén 4 teljes értékű a többi 4 meg kisegítő."
Ezt nem tudom hol olvastad, de ez se igaz.
Nekem ci3, van tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
Az AMD-t nem nagyon szerettem ,volt kettőm is.
Azóta az intelre esküszöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!