Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most cseréljek hardvert? Vagy...

Most cseréljek hardvert? Vagy akkor járok jobban, ha még várok vele?

Figyelt kérdés

Adott egy 3 éves asztali PC.

ASUS m4a77TD alaplap, AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4 Ghz-es négymagos processzor, 2x4GB 1333 Mhz-es DDR3 ram, egy MSI Geforce 460 GTX HAWK (850Mhz mag, 1700 Mhz Shader, 4000 Mhz memória, 256 bit, 1 Gb DDR5, PCI-E 2.0), egy 128 GB-os Kingston V200+ SSD, ami a lap miatt csak SATA II-es csatin megy és egy 500 W-os Chieftec táp.

Szeretnék egy Intel i5-3570K procit (3,4 Ghz, 4 mag) egy ASUS P8H77V-LE lappal, hogy SATA III-ra kerüljön az SSD, 1600 Mhz-en menjenek a ramokat és legyen USB 3.0-ám. A vga egy 660 GTX lenne. A konkrét típust az ár dönti el.

Játékok terén komolyan érezhető volna a gyorsulás vagy inkább még várjak az év végéig és komolyabb vasra cseréljem?

2013. jan. 31. 09:44
1 2
 11/15 Osynho ***** válasza:

1. a win élményindex semmit se jelent

2. mit tapasztalok én a gépemben? :) szerintem azt, hogy tökéletes páros a vga-m és a cpu-m. :)

3. a pcie csatlakozó nem számít. vagy találtál erről valamit, ami megcáfolja? :D Az, hogy nőtt a sávszél, tökmidnegy, mert a 2.0 is elég a vga-knak.

2013. jan. 31. 11:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Azt hiszem itt van némi tisztáznivaló.

A processzor teljesen jó még, újonnan is megéri, lecserélni felesleges.

A windows élményindex alapján ne ítélj, az csak egy nagyjábóli viszonyszámot ad, hogy mondjuk a processzor vagy a vga kategóriáján belül (!) hol áll. És azért a vga-k terén szerintem nincs pár éve jelentős előrelépés, míg a processzorokból sokkal erősebbek jöttek ki, így a régieknek csökkent a pontszáma.

A ram az égvilágon semmi gyorsulást nem hozna, 1-2 ismerősömnem pl alapból 1333-on használta az új gép az 1600-as ramot, átállítottam nekik és semmi nem változott....sztem nincs ember aki ránézésre látna a különbséget.

A jelenlegi gépedben egyetlen "gyenge" keresztmetszet az a GTX460 (bár azért még ez sem számít vészesnek), de ha nagyon cserélni akarod, akkor bőven elég ezt az egyet lecserélni egy HD7870-re.

2013. jan. 31. 11:21
 13/15 A kérdező kommentje:

Tudnál belinkelni netes oldalt, ahol azt írják, hogy a 2.0-ás alaplapban ugyanúgy pörög egy 3.0-ás kártya, mint egy 3.0-ásban?

Én nem találok sajnos, de keresem...

2013. jan. 31. 12:07
 14/15 Osynho ***** válasza:

[link]

google első találata. :)

2013. jan. 31. 12:10
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2013. jan. 31. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!