Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megfelelő a mostani tápom?

Megfelelő a mostani tápom?

Figyelt kérdés

közeljövőben lecserélem a CPU-t és a VGA-t. AMD FX 8320 és egy 7870-t néztem ki.

A mostani tápom:

Chieftec GPS 550AB A (550 watt)

3.3 és 5 volton 180 Watt (elméleti leadási képessége)

12 volton 360

A táp 4 éves,ezért félek, hogy már a végét futja.

A másik kérdésem:

Az alaplap (m5a99fx pro) támogatja a 140 wattos CPU fogyasztást amit a 8320-l nem nehéz elérni.. Olyan tápot vegyek ami 3.3 és 5 volton minimum 140 watt leadásra képes? Mert nézegettem a mostani 650 wattos tápokat és többnyire csak 130 max 140 wattokat írnak.. CF-t tervezek így 2x 6pin vagy 6+2 es kábel is jól jönne!

ezeket néztem ki, mit gondoltok?

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 23. 13:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Tökéletesen bírni fogja ezt a configot.
2013. jan. 23. 14:11
 2/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

Ha árba belefér akor pl ez.

2013. jan. 23. 14:24
 3/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Tuninghoz a mostanit nem használnám

Amiket linkeltél tápokat meg nem a legjobb vételek

2013. jan. 23. 14:26
 4/13 A kérdező kommentje:
rendben, de miből jobb ez a táp, mint amiket linkeltem? több kérdésbe is beleolvastam és leggyakrabban ezeket ajánlották.
2013. jan. 23. 14:33
 5/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Prohardver.hu oldalon szakiktól kérdezted már?

ird fel te tápjaid meg amit én irtam melyiket ajánlják

.

rossznak nem rosszak azok sem de árban én nem veném meg öket mikor van más válsztási lehetöség is méghozá elég sok...

szak oldalakon NAXN egyik változatát se látam még hogy ajánlanák (nem ok nélkül)

CM GX ek inkább egy fokkal lentebbi kategóriákban érik meg (450/550) de most árváltozások alapján azok sem

OCZ meg nem egy elterjedt márka

.

konkrét okokat én nemtudok irni mivel tápszaki nem vagyok de ugy 99% ra azt mondom hogy ha utána jársz ki fog derülni hogy egyik sem a legjobb vétel azokban az árakban amit kinéztél/ajánlottak

még tx650 v2 igen csak jó

seasonic belsös

és "félpaszív" táp (vagyis ha ne

kel aktív ventis hütés kis terhelésnél leáll venti így "hangtalan" gyakorlatilag. persze ez "kis dolog" nem is ez a lényeg, mivel lehet amiket kinéztél te azokban is van ilyen de azért megjegyeztem)

2013. jan. 23. 14:51
 6/13 A kérdező kommentje:
Látom ideges vagy, nyugodj le! :) nem kell rögtön az ember fejét leharapni és itt "prohardveres szakikkal" dobálózni.. én csak azt mondom amit olvastam és amit még régebben kb fél éve mondtatok TI "GYAKORIKÉRDÉS SZAKIK" alex meg még sorolhatnám, úgy emlékszem te is kommentáltál amikor ugyan úgy tápról volt szó.. és gx-t javasoltad te is.. ennek ellenére most egy az egyben az ellentétét írtad le.. ezért kérdeztem rá, véleményem szerint teljesen normálisan. nem véletlen linkeltem be ezt a tápot is.. de hogy megnyugodjál megfontoltam az igen kulturált válaszod és utánanéztem a dolgoknak. több helyen is ajánlják a gx-t és az enermaxot is.. és igen a te féltve őrzött Txedet is. ezek után már csak az bánt benne, hogy fix csatlakozói vannak és csak reménykedem hogy beférnek az alaplap mögé.. de köszönöm a válaszod.. -.-'
2013. jan. 23. 15:03
 7/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Belinkelhetnéd hogy hol és miröl van szó

ha ide ne akarod akor privátba

.

az hogy régen mi volt az egy dolog most ilyen árban ez van

.

Mobilon sajnos nem látom át és nem is nagyon értelek minek milyen elentétét irtam

és hogy akor is ugyan ez a konfig volt e

én hogy gx 650 t ajánlotam azt kételm hogy GX szériát azt talán

OCZ t régen se ajánlhatam és most sem utána nézve nem egy nagy szám

ha moduláris táp kel akkor

Seasonic M12 620 féleséget venék (melesleg 520 as is jó a tuninghoz

.

enermax naxn az nem igazi enermax csak rá cimkézték szóval ezért nem éri meg

.

melesleg gx 650 sem moduláris tudtomal...

.

alaplaphoz beférös dolgot sem értem

.

nemtudom miböl gondoltad hogy ideges voltam edig nem voltam az de etöl most ez letem

.

prohardvert nem azért irtam mintha én ismerném öket vagy hogy muszáj is oda mened meg tudom ki a szaki hanem talán ez a legismertebb leghozáértöbb (már akik azok) magyar oldal

így ha fontos hogy árban tökéltes legyen akor ott kérdezel rá mesterekénl

.

viszont ahhoz minden körülményt és hardvert és okot is ismerni kéne

hogy te mit is akarsz

gépház, alaplap, tervek jövöben

extra hardverek

stb stb...

.

amugy nemtudom milyen extrém tuningot tervezhetsz:) hogy ilyen táp kell

2013. jan. 23. 15:28
 8/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
Ilyen minöségi szinten amiket te linkeltél helyedben pl. Sharkoon WPM 600W ra is ránéznék ha találsz, talán megtetszik, moduláris táp és sokaknak tetszik viszonylag türhrtö árban van
2013. jan. 23. 15:33
 9/13 A kérdező kommentje:

ha most vagy ideges, akkor most nyugodj le! :) :D Látom nem olvastad végig egyáltalán a kérdést. :) Írtam, hogy CF-t tervezek a későbbiekben így nem árt egy minimum 650-es táp :) amin van 2 6 tűs csatlakozó (vagy 6+2es). 450 esre meg 550re elég ritkán tesznek. :)

De ha még extreme tuningot is tervezek akkor se jön rosszul még 1 vgaval se :) hisz tuningolva a 7870 225öt eszik 8320 140et vagy még többet.. máris 380-400 watt környékén járunk és akkor még 1-2 hddröl ssdröl optikai meghajtókról az usb illetve az alap hátuljára csatlakoztatott egyébb áramzabálo eszközökről nem is beszéltünk.. így már karcoljuk az 500at. és még benn sincs a másik vga :)

És én csak azt mondtam a GX sérián belül az 550t vagy 650 irtátok már nem emlékszem lényeg h akkor azért voltatok oda.. ezért nem értettem mikor lefikáztad a linkeket.. lényegében erről van szó. és a prohardveren olvastam a tápok után. ajánlott minősítést kaptak.. forumokon is kaptam pozitivumot és negativumot is.. kinek mi..

én csak arra szerettem volna választ kapni, hogy a 3.3 és 5 volton legyen minimum 140watt e? vagy nem kell.

illetve, hogy a mostani táp megfelelne a fent említett confignak (m5a99fx pro, 8320, 7870 , 1600os ramok (igen ezt nem irtam, hisz alig fogyasztanak vmit..), és nyilván van benne HDD és egy ODD is)

2013. jan. 23. 16:48
 10/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

HD7870 az referencia? mivel majdnem minden 7870 re 2db 6pin kel

vagyis CFX hez 4db kéne

annyi meg csak nagyobb teljesítményü tápokon szokot leni

de hát átalakitani anyira nem nagy probléma azért...

.

12V ágról eszik a processzor is

.

igen cm gx széria nem rossz ma már csak D3 asok vanak ha igaz de jó ha figyelsz mikor veszed hogy D3 legyen végén

viszont árban sokkal jobb a corsair tx650 v2

nem azért mert corsair! hanem mert seasonic és nem nem kedvenem nekem de ebben az árban ekkora teljesítményel ez a táp van ami legjobb vétel szerintem

persze még lehetne mozogni pl. Adata, Antec stb... stb...

3 táp közül igen talán cm gx 650 t veném

.

cfx et nem kéne tervezned de hát persze te dolgod (melesleg pont 7870 el a legidálisabb talán cfx et tervezni ha már akarsz szóval anyira nem nagy gond)

2013. jan. 23. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!