Miért dob kék halált a RAM miatt a gép a Windows töltésekor?
Karácsonyra kaptam kettő Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz es ramot. Beraktam a gépbe és ahogy töltene a windows már az elején leáll bedob egy kékhalálos ablakot és újraindul.Bármit próbáltam cserélgettem a slotokban mindenhogy rossz volt.A régi ramokkal rendesen működik.(Az 2db 2GB DDR3 1333Mhz ram)
Alaplapom: Asus P7P55 LX
Ezek a ramok: [link]
Kékhalálról kép:
Melyik BIOS van az alaplapon jelenleg?
Hiren's Boot CD-vel teszteld az új ramokat (memtest86+), hogy minden rendben van-e, a teszt hadd fusson le 10-15x rajta, jelez-e hibát?
Oprendszer?
Mert az xp (x86) nem kezeli a 4GB- nál több ram-ot!Hacsak...
Nem szerkeszted meg a boot.ini fájlt hogy utána írod /PAE
Valahogy így:
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=AlwaysOff /PAE
A PAE (Physical Address Extensions) az Intel x86-os architektúrájának kiterjesztése. Lehetővé teszi, hogy a számítógépbe 4 GB-nál több RAM-ot helyezzünk és használjunk, maximum 64 GB-ig. Ehhez a /PAE kapcsolóval kell indítani az operációs rendszert, mely bekapcsolja a kernel ezen funkcióját.
32-bit Vagy 64?!
minden esetre a win7 (32-bit avagy X86) -ben is engedélyezni kell a kernelt. Itt egy leírás (Enter BCDEdit /set PAE forceenable ), vagy töltsd le a reg. fájlt.:
reg.:
Bios beállításaiban nézz körül, hogy engedélyezett -e a dual chanel memory.
Mást nem állítsd alapra a biost( bios reset).
Azért gondolok a windows hibályára, mert nem írtad hogy adott volna ki sípjelet a gép, és eljut a betöltésig.
Nem teszi alapra. A biosban esetleg van olyan hogy loaddefault, vagy optimal settings, de érdemesebb úgy tenni, hogy kiveszed az elemet egy is időre majd visszateszed. Ilyenkor mindent auto- felismerésre ra állít.Ezt próbáld meg!
Biosban kell akkor keresni a hibát.
Enable memory remapping -vagy valami hasonló.
A Windows 7 Home Premium már alapból 16 GB Míg a
Windows 7 Home Basic 8 GB a memoria limit.
Nem tudok többet mondani itt írnak a nagy memória beállításokról:
/A windowsban és a bios-ban/
Bios frissítés (veszélyes!!!) esetleg csak ha szükséges, nézz utána.
Csak sok sikert tudok kívánni!
Bios frissítés megvolt.
Kivettem az elemet és visszaraktam ugyanúgy nem jó.
Windows 7 Ultimate-m van.
Biztos hogy valami a windowsban kell legyen mert a töltőképernyőn a probléma.Valamilyen drivert nem tölt be vagy nemtudom. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ez a kékhalál üzenet jön fel általában akkor is ha indítás javításra megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!