Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért dob kék halált a RAM...

Miért dob kék halált a RAM miatt a gép a Windows töltésekor?

Figyelt kérdés

Karácsonyra kaptam kettő Kingmax 4GB DDR3 1333Mhz es ramot. Beraktam a gépbe és ahogy töltene a windows már az elején leáll bedob egy kékhalálos ablakot és újraindul.Bármit próbáltam cserélgettem a slotokban mindenhogy rossz volt.A régi ramokkal rendesen működik.(Az 2db 2GB DDR3 1333Mhz ram)

Alaplapom: Asus P7P55 LX

Ezek a ramok: [link]

Kékhalálról kép:

[link]

[link]

2013. jan. 19. 13:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Melyik BIOS van az alaplapon jelenleg?

Hiren's Boot CD-vel teszteld az új ramokat (memtest86+), hogy minden rendben van-e, a teszt hadd fusson le 10-15x rajta, jelez-e hibát?

2013. jan. 19. 13:19
 2/13 csacsi2 ***** válasza:

Oprendszer?

Mert az xp (x86) nem kezeli a 4GB- nál több ram-ot!Hacsak...

Nem szerkeszted meg a boot.ini fájlt hogy utána írod /PAE

Valahogy így:

[boot loader]

timeout=3

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=AlwaysOff /PAE

A PAE (Physical Address Extensions) az Intel x86-os architektúrájának kiterjesztése. Lehetővé teszi, hogy a számítógépbe 4 GB-nál több RAM-ot helyezzünk és használjunk, maximum 64 GB-ig. Ehhez a /PAE kapcsolóval kell indítani az operációs rendszert, mely bekapcsolja a kernel ezen funkcióját.

2013. jan. 19. 13:35
 3/13 A kérdező kommentje:
Windows 7 van rajta, a BIOS-t most frissítettem legfrissebb van rajta de ugyanúgy nemjó. A ramok tesztelve voltak állítólag és működtek.Amikor kiírja hogy Windows indítása akkor dob fel egy kékhalált ami el is tűnik és egyből újraindul.
2013. jan. 19. 14:05
 4/13 A kérdező kommentje:
és 64 bites operációs rendszer van rajta
2013. jan. 19. 14:12
 5/13 csacsi2 ***** válasza:

32-bit Vagy 64?!

minden esetre a win7 (32-bit avagy X86) -ben is engedélyezni kell a kernelt. Itt egy leírás (Enter BCDEdit /set PAE forceenable ), vagy töltsd le a reg. fájlt.:

[link]

reg.:

[link]

Bios beállításaiban nézz körül, hogy engedélyezett -e a dual chanel memory.

Mást nem állítsd alapra a biost( bios reset).

Azért gondolok a windows hibályára, mert nem írtad hogy adott volna ki sípjelet a gép, és eljut a betöltésig.

2013. jan. 19. 14:19
 6/13 csacsi2 ***** válasza:
Bocs látom ítad 64-bit...
2013. jan. 19. 14:21
 7/13 A kérdező kommentje:
Nem sípol a gép rendesen elindul, a windows töltésénél jön a gond amikor elkezdi egy olyan színes kör bejön és kékhalál. Bios volt alapra állítva de szerintem most is alapon van mert frissítettem és ilyenkor alapra rakja nem?
2013. jan. 19. 14:27
 8/13 csacsi2 ***** válasza:

Nem teszi alapra. A biosban esetleg van olyan hogy loaddefault, vagy optimal settings, de érdemesebb úgy tenni, hogy kiveszed az elemet egy is időre majd visszateszed. Ilyenkor mindent auto- felismerésre ra állít.Ezt próbáld meg!

Biosban kell akkor keresni a hibát.

Enable memory remapping -vagy valami hasonló.

A Windows 7 Home Premium már alapból 16 GB Míg a

Windows 7 Home Basic 8 GB a memoria limit.

Nem tudok többet mondani itt írnak a nagy memória beállításokról:

/A windowsban és a bios-ban/

[link]

Bios frissítés (veszélyes!!!) esetleg csak ha szükséges, nézz utána.

Csak sok sikert tudok kívánni!

2013. jan. 19. 14:39
 9/13 A kérdező kommentje:

Bios frissítés megvolt.

Kivettem az elemet és visszaraktam ugyanúgy nem jó.

Windows 7 Ultimate-m van.

Biztos hogy valami a windowsban kell legyen mert a töltőképernyőn a probléma.Valamilyen drivert nem tölt be vagy nemtudom. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ez a kékhalál üzenet jön fel általában akkor is ha indítás javításra megyek.

2013. jan. 19. 15:02
 10/13 A kérdező kommentje:

A BIOSban ott írja a 8giga ramot de ahogy elindítom kékhalálozik

Kép:

[link]

2013. jan. 19. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!