Procim hőfoka jó?
Kíváncsi voltam hogy játék közben mennyire melegszik a procim, csak wow közben néztem meg ami minden full beállítással megy, és csináltam képet róla, ezek az arányok jók?:
Konfig:
Proci: FX 6100 (gyári hűtő)
alap: ASROCK 970 Extreme4
vga: Asus HD 6950 1GB
ram: Kingston HyperX 4GB 1600MHz + Geil 2GB (2x1Gb) DDR3 1600MHz
Hát fiam ez kritikus.
A proci hőmérsékletének 50 fok körül kellene lennie, a VGA-nak is(GPU).
Tegyél a házra pár ventit pasztázd újra a VGA-t és a procit, vagy szedd le az oldalát.
Az AUX meg lehet hogy a chipset, vagy a táp.
inkább a chipset.
Akkor mindképp veszek rá, milyet vegyek 10-14e Ft ig?
AUX valamikor 120 ra is felmegy az gond lehet vagy ez így van?
Nagy gond lehet ha ilyen magas a hőfok.
Figyelj a képen látható sárgával jelölt részeken azokat a hűtőket le kell venni és újra kell alatta pasztázni.
Na meg a processzor hűtője alatt is és akkor azt nem kell cserélni, viszont a házra venni kell vagy két ventit, attól függ hány hely van.
Egy jó venti max 1600-3000-ig van, van amelyik világít is.
Akkor mindenképpen megcsinálom a pasztázást, bármilyen paszta megteszi még a 200Ft is?
Akarok mindenképp venni valami jó proci hűtőt meg ventiket(5 helyre tudok tenni 12cm ventit)
Régebben kinéztem már egy proci hűtőt
Ez lenne, jó féle?
Hát nem hiszem hogy jó lenne.
Bár nem a proci hűtő kell neked hanem a ház hűtő, mert a gyári hűtő az mindig a legjobb.
Csak cserélj alatta pasztát.
A paszta Artic MX4-es legyen az a legjobb, bár az ára 2500 forint, de ilyen processzorra nem lehet akármilyen pasztát kenni.
200 forintért amúgy sem találsz 400-nál kezdődik.
A hűtők terén erre gondoltam:
Az a hűtés jó lesz, közben másikat néztem(félrekattintottam).
Ami azt illeti még a pasztát is láttam ott 1900-ért MX4-est, olyan kell neked egy ilyen procihoz.
De a házra mindenképp kell legalább 2 hűtő, ha nem szeretnél alaplapot is cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!