Egy FSP Aurum 400W-os táp, elbírná ezt a konfigot?
alaplap: ASUS P8H67
processzor: Intel Core i5-2500 3.30Ghz
videokártya: Gigabyte GF GTX460 1GB 256bit
memória: Corsair XMS3 8GB KIT
1 merevlemez, 1 DVD-író, nagyon maximum 4 eszköz van USB-n (nem a 3.0-on), és majd a későbbiekben tervezek egy videófelvevő hadvert, ami PCI-E csatlakozóba megy bele.
Elméletileg elég lenne, én írtam a második kommentet.
Viszont mostanában nem számolhatunk a minőséggel, így megéri egy nagyobbat venni az a biztos.
Ha még bővíteni is szeretnéd akkor az még jobb lesz, mellesleg ha veszel egy megbízható 500 Wattos tápot akkor azt akár másik géphez is használhatod majd.
Én egy kicsit mindig a jövőbe is tekintek, hiszen mi a sz@rt ér a mai időkben az a 400 Watt mondjátok már okosok?
Szerintem semmit, főleg hogy ahogy én mértem le egy 400-as táp(nem Codegen) kb 310 Wattot ad le, ami nem elég egy ilyen gép stabilan tartásához.
"Elméletileg elég lenne"
Gyakorlatilag is. Én hasonló fogyasztású gépem alatt 400-as Hexa van ami 12V-on gyengébb is mint a 400-as AU.
"Viszont mostanában nem számolhatunk a minőséggel, így megéri egy nagyobbat venni az a biztos. "
Az Au család pedig minőségi, de mire is alapozod ezt? Ha meg nem minőségi akkor vehet nagyobbat ha pl a fesz szabályzás szar lenne vagy épp valami védelem nem tenné a dolgát megfelelően.
"Ha még bővíteni is szeretnéd akkor az még jobb lesz"
Számolj már utána a válósfogyiknak, bővítheti, persze ésszerű határokig.
"mellesleg ha veszel egy megbízható 500 Wattos tápot akkor azt akár másik géphez is használhatod majd. "
Ezt nem használhatja másik géphez majd? Milyen 500-ast vegyen? Pl Chifi CTG-500? Jé, 12V-on hozza őket az AU400.
" hiszen mi a sz@rt ér a mai időkben az a 400 Watt mondjátok már okosok? "
Rossz a hangnem főnök. Amúgy tessék:
Ez egy majdnem 3 éves teszt, szóval mára a helyzet még jobb. Miért? Ugye mint tudjuk CPU/VGA-nál(két fő fogyasztó) évről évre a fogyi azonos teljesítmény mellett csökken, rosszabb esetben is vegetál. A másik meg, hogy a tesztben lévő tápok mára már öreg konstrukciónak számítanak azok hátrányaival.
"Szerintem semmit"
Közülünk ki nem tesz a te véleményedre?
"főleg hogy ahogy én mértem le egy 400-as táp(nem Codegen) kb 310 Wattot ad le"
Itt vertem a fejem az asztalba. Mit mértél te le? Codegenen kívül nincs más rossz? Még enermax is adott ki a kezei közül rossz tápot(igaz nem enermax belsős volt). A 310W micsoda? Tisztába vagy egy táp ágelosztásával?
"ami nem elég egy ilyen gép stabilan tartásához."
Elég, a 400-as AU kb 390W-ot tud 12V-on(és az ágak közt normális a szabályzás is) a fenti konfig mikor fog ennyit enni? Soha, még a közelébe se fog jutni.
Te 12-ik kommentelő.
Igaz amúgy nem figyeltem a táp márkáját.
Tudod mit vegyen egy 230 Wattos Codegen tápot, azzal egy szervergép is elmegy, de még egy Gamer PC :DDD
Szerintem csak azért mondod mert nincs pénzed tápra neked meg csak egy 400 Wattos van. Akkor viszont ülj le és istenítsd.
"Te 12-ik kommentelő. "
Kint van a nick nevem te agyon iskolázott.
"Igaz amúgy nem figyeltem a táp márkáját. "
Ahogy a gép fogyiját se. Amúgy se értem miért a márkát néznéd mikor a típust kell.
"Tudod mit vegyen egy 230 Wattos Codegen tápot, azzal egy szervergép is elmegy, de még egy Gamer PC :DDD "
Gratulálok ezzel is bizonyítottad mennyire gyerekes és hülye vagy. SENKI nem mondott ilyet, sőt rossz tápot SOHA nem ajánlok. Az most nem az én problémám, hogy én alátudom támasztani állításom, te meg csak ennyit tudsz kinyögni.
"Szerintem csak azért mondod mert nincs pénzed tápra neked meg csak egy 400 Wattos van."
Képzeld van pénzem tápra, de ez is elég hozzá bőven minek nagyobb akkor? (Persze vételkor minőségben lehetett volna feljebb menni.)
"Akkor viszont ülj le és istenítsd."
Gratulálok ha ennyit jött le belőle, ez se az én szegénységi bizonyítványom.
Nem, csak volt itt már egy botrány, nem tudom hogy ki tud-e róla, de az is tápos dolog volt, hogy valaki bizonygatta hogy az tökéletesen elég, megvette a kérdező, nem volt elég és jó, és fenyegetőzni kezdett.
Az ilyen nem hiányzik, sosem baj ha több egy kicsivel, mint amennyire van szükség.
Nekem Enermax 1500-as van szakmai ártalomból.
Tudom hogy van itt neved, de az úgy sem az igazi, így minek szólítsalak azon, ha valójában nem úgy hívnak.
Röviden ennyi.
elég hozzá kényelmesen a 400as FSP Aurum is, nem kell hülyeségeket beszélni, hogy 600 meg 700 W-s tápegység kell ennek...
amúgy szakmai ártalomból vettél 1500-as enermaxot? egy közel 100 ezres tápegységet? szakmai ártalomból szerintem pont, hogy tudnod kéne, mennyire felesleges. oké, elhiszem hogy mekkora minőség, de őszintén. milyen embernek van szüksége ekkora teljesítményre? max. aki a NASA dolgozója.
Van egy szervergépem, benne 12 vinyó (12*2TB) 2 optikai meghajtó, 128 GB RAM, két proci.
Nem került 100-ba, ismerős nagykeres, így 80 -ért beszerezte nekem.
Igaz a szervergépet csak üzemeltetem, de ha hiszed ha nem ez a konfig eléggé sokba került ahhoz, hogy holmi tápot kapjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!