Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet felhúzni ezt a...

Hogy lehet felhúzni ezt a processzort?

Figyelt kérdés

Amd fx 8120 processzorom van ami ugye 3.1 ghz és én fel szeretném huzni 3.4 vagy 3.5 ghz ra

Mi rola a véleményetek?

Megéri e?

Hogyan kell?

2013. jan. 1. 14:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha semmit nem értesz hozzá inkább ne kezdj bele szerintem. fel lehet húzni 4,2ghz-re is, megfelelő alaplappal, tápellátással és hűtéssel.
2013. jan. 1. 14:40
 2/4 A kérdező kommentje:

Vadonat uj gépem van és eléggé felsokategóriás tehat birná

De megis hogyan kell?

2013. jan. 1. 14:43
 3/4 anonim ***** válasza:

[link]

Ennél jobb leírás nem nagyon létezik magyarul.

2013. jan. 1. 15:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Mivel ez egy szorzózár mentes processzor, elég csak a szorzót emelni. 3,1GHz az 15,5x szorzót jelent, ha ezt megemeled 17,5x-re, akkor kapsz 3,5GHz-t. A Turbo ilyen esetben nem tudom, hogy hogyan alakul.

Nekem egy FX-6300 procim van, ami 3,5GHz-es és 4,1GHz Turbo órajellel gazdálkodik. Én kikapcsoltam a Turbo funkciót (az energiagazdálkodást -Cool'n'Quiet- meghagytam) és alapfeszültségen a szorzót 20x-ra emeltem. Így a procim 4GHz-en üzemel és +4C fokkal melegebb terhelve, mint alap órajelen. Egy szálon se buktam lényeges teljesítményt (Turboval úgy 4,1GHz volt, most úgy is 4GHz-en muzsikál). Utána picit emeltem a feszültségen, de csak annyira, amennyire Turbó módban is megemelte magától a rendszer (1,275V-ról 1,34V-ra) és így is stabilan viszi a 4,5GHz órajelet, de itt már picit jobban melegszik, gyári hűtővel nem ajánlanám megkísérelni (nekem egy Cooler Master Hyper 212+ van rajta).

Az egyik tesztoldalon láttam, hogy 1,4V feszkón 4,6GHz-re húzták az FX-8120 procit, de a fogyasztása elég keményen megugrott ilyen beállításokkal. Ha normális hűtőd van, akkor a 3,8-4GHz nálad is még normális kereteken belül működne szerintem, akár a Turbo-t is kikapcsolhatod ilyen órajelek mellett. Az alapórajelhez ne nyúlj, egyrészt ha nem értesz hozzá, akkor kárt vagy instabilitást is könnyebben okozhatsz illetve nyílt szorzós prociknál erre nincs is szükség.

2013. jan. 1. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!