A számítógép részei feladata és mi alapján vásároljak? (Gamer gép)
Ha csak játékra, akkor:
alaplapon legyen USB3.0, és SATA3, meg ugye a kompatibilitás is fontos<---ez akkor elég ha nem tuningos a felhasználó. pl.: ASROCK 960GM-U3S3
processzor legyen AMD, azoknak jó az ár-teljesítmény arányuk, de intel is jó csak ott i5 Sandy/Ivy Bridge processzor már a minimum, ami legalább 42k. Ezzel ellentétben AMD részéről már FX-6100 szépen megbírkózik a mai játékokkal, ha erősebb VGA van mellette
videókártya megint csak AMD-t ajánlanék, az egyetlen nvidia vga ami megéri az árát az a GTX650Ti, a többi túlárazott. HD 7870 már minden játékot FullHD minőségben visz 60FPS körüli értékekkel.
Memóriából elég a 4 gb ddr3 1333Mhz, de jó ha ott van későbbre a 8 gb. CSX és Kingmax szépen olcsón árulja a memóriákat.
Merevlemezből jó és olcsó a Hitachi, Seagate és WD
Optikai meghajtóból Samsung vagy NEC
Ház és táp is nagyon fontos, háznak jó anyagúnak (nehéznek) és jól szellőzőnek kell lennie, tápnak pedig mindenképpen minőségi márka/széria.
Mehet bele SSD, ha türelmetlen az ember.
Ha INTEL kell:
Ha tuningolni akarsz akkor P-s vagy Z-s lap, amiben van SATA3/USB3.0, és akkor "K"-s végű CPU-t vegyél (i5 minimum).
Ha nem akarsz tuningolni, akkor H-s lap és olyan i5, aminek a végén nincs "K" betű.
Memóriából elég a 4GB 1600MHz, de ha van rá keret, akkor 8GB 1600MHz is lehet.
VGA terén HD7870/7950 a javaslatom.
Merevlemez szintjén WD vagy Seagate, ha gyors rendszerindulás kell, akkor pedig egy SSD-t is MELLÉJÜK raknék.
Tápból FSP Aurum Gold 400 szerintem jó lenne. Házból amelyik tetszik, optikai meghajtóból én a legolcsóbb Samsungot szoktam mindig belerakni, aztán készen is vagyunk.
Ezen konfig egyetlen hátránya az ára lehet.
Ha AMD gép kell, ami ugye jóval jobb ár/érték arányú, akkor:
Egy 970-es lap, amiben van SATA3/USB3.0, mellé egy FX6100. A többi innen felülről copy-paste.
"Ha csak játékra, akkor:
alaplapon legyen USB3.0, és SATA3,"
Szóval akkor a játékok USB 3.0 meg SATA 3.0 nélkül nem mennek? Értem én...
Más(kérdezőnek):
300K már elég nagy mozgásteret enged az embernek, ebből adódóan tucatnyi összeállítást lehetne kihozni. Itt az adott egyéb saját meglátása is erősen beleszól abba milyen gépet állít össze, mivel másik vagyunk, lehet másra nagyobb hangsúlyt fektetünk.
Erre mutatok egy példát:
Egérből nagy a választék, de kevés az ajánlott, és még kevesebb amit könnyen be lehet szerezni. Amihez könnyen hozzá lehet jutni és jó(és az ára nem is rohad drága), az a Logi G400, és Razer Abyssus. Fogástól függően valamelyiket ajánlom. Billből valami egyszerű Logitechet néznék. A tuninghoz elengedhetetlen egy megfelelő CPU hűtő, de azt a későbbiekben is be tudod szerezni, ezt a CPU-t amúgy se kell játék miatt húzni. Én magam elsődlegesen fejhallgatóba szoktam gondolkozni, a hangfalak nálam ritkán jutnak szerepez, tehát abból valami egyszerűt néznék, de fejhallgató vételnél meg itt van egy lista:
Intelben gondolkoztam, ergo a későbbi tuning oltárán sokat fel kellett áldozni a pénzből, ami játék miatt felesleges is, inkább valami olcsóbb szorzózáras i5(vagy hardverapróról szerzett olcsó i5 2500K) és erősebb VGA(pl HD7950), a játékok alatti teljesítmény jóval nagyobb lesz.
A tápra áldoztam egy keveset, (igaz elsősleges Be Quiet E9 szériából néznék, de iponon most nem találtam, de a Seasonic G széria minőségben szerintem jobb is, igaz hangosabb), de úgy is meglehetne oldani, hogy valami olcsóbb, de még minőségi tápot belerakni, ha nem tévedek sokan simán összeraknák ezt CTG-500-al is. Mások meg háza szánnának többet, ilyet nem pakolnának 13K-s házba(érthető az is).
AMD vonalon is lehet gondolkozni, ott kapsz tuning lehetőséget is olcsón, és jobb VGA is belefér, bár én magam az AM3+-ra épülő gépeket mostanság nem ajánlom, ha néznék is FM2 vagy LGA1155. LGA1155 hátránya, hogy a tuningért sokat kell fizetni, FM2-be meg a legerősebb APU is (jelenleg) 2 modulos, tehát ha AMD és nagyobb teljesítmény akkor marad AM3+(bár ha abból indulunk ki, hogy full HD-re HD 7970 alá is leég lehet egy A10-es APU...).
Szóval ezt értem az alatt, hogy elég sok irányba el lehet mozdulni, amit én ajánlottam adott árban játékra nem a legjobb, sőt. Ezért is nem ártana ha leírnád milyen elképzeléseid vannak egyes dolgokról, milyen kikötéseid vannak ház téren, táp téren, alaplap felszereltség terén, mennyire kell a későbbi CPU tuning lehetősége.
Amúgy ha a vételig van időd én azt ajánlom olvasgass sokat témában, nem árt ha tudod mi micsoda, van elképzelésed a dolgokról, ergo nagyjából képbe vagy azzal kapcsolatba neked pontosan milyen gép lenne a legjobb, aztán kéne erre visszatérni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!