Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Celeron? Hogy gondolták ezt...

Celeron? Hogy gondolták ezt Intelék?

Figyelt kérdés
Milyen felhasználói rétegnek szánták a Celeronokat? Az iskolai könyvtárban és a kollégiumban láttam ilyen procikat a gépekben, és csak ideges lettem tőlük, másra nem tudtam használni őket.(Még a böngésző is akadt...) Valamilyen Celeron D-ről beszélek, ahol a D már csak azért sem Dual Core jele... Mégis hogy gondolták az Inelék, hogy ilyen procikat a piacra dobtak? Kinek érdemes megvenni ezeket?
2012. nov. 28. 19:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Csak szerintem vicces, hogy egy kb null hozzáértéssel rendelkező emberke itt gyk-n szinte számon kéri az intelt? :)
2012. nov. 28. 20:36
 12/15 A kérdező kommentje:
De azért mégis, az a cég, ami egy I7-3970K gyártására is képes, Celeronokkal foglalkozik? A felső kategóriában elmaradt AMD eladhatná a gyengébb, hibás processzorait, úgyis fejletlenebb, kisebb az a cég, nekik tényleg szükségük van minden bevételre. De az Intel? Miért ad ki olyan processzorokat, amiknek a teljesítményébe bele lehet kötni? Mellesleg a hibás darabok előállítási költsége elenyésző az összes bevételük mellett. Nem oszt, nem szoroz, hogy eladják-e a hibás processzorokat. Akkor mégis minek mocskolják be a hírnevüket? Az Intel lehetne a tökéletes gyártó, ha elrejtené a hibáit...
2012. nov. 29. 15:26
 13/15 anonim ***** válasza:

"De azért mégis, az a cég, ami egy I7-3970K gyártására is képes, Celeronokkal foglalkozik?"

És mégis szerinted asztalon a Sandy Bridge-E-nek vagy Celeronoknak van nagyobb piaca?

"A felső kategóriában elmaradt AMD eladhatná a gyengébb, hibás processzorait, úgyis fejletlenebb, kisebb az a cég, nekik tényleg szükségük van minden bevételre."

Intel vs AMD meg kérlek ne menjünk bele. Annyit azért, hogy tényleg nincs felső kategóriában AMD, de az elsődleges kereslet nem is azokra van.

"Miért ad ki olyan processzorokat, amiknek a teljesítményébe bele lehet kötni?"

Alsó kategória. Erre van kereslet, és persze ezt is ésszerű kereteken belül kell használni. Akinek ez kevés nyúljon mélyebben a zsebébe.

"Mellesleg a hibás darabok előállítási költsége elenyésző az összes bevételük mellett."

Ó, már elemzők is lettünk?

"Akkor mégis minek mocskolják be a hírnevüket? "

Ezt a kijelentést arra alapozod, hogy neked egy relatív öreg gépen nem úgy mentek a dolgok ahogy szeretnék. nem vagy gyenge.

Amúgy akkor már miért nem netbook szinten kötekedsz? Ott az Atom teljesítménybe kevés az AMD ellen, kis cerkák/pentiumokkal szerelt gépek meg üzemidőben maradnak alul.

"Az Intel lehetne a tökéletes gyártó, ha elrejtené a hibáit..."

Na itt már tényleg vertem a fejem az asztalba.

ui: Elnézést a gúnyos hangnemért, és azért, hogy meg se próbáltam valami értelmes eszmecserét csinálni, de ahhoz partner is kéne...

2012. nov. 29. 15:39
 14/15 marci220 válasza:

utolsó jól mondja! ;)

egyébként szerintem nem marad el az AMD és jelenleg ár arányban nem rosszak.

2012. nov. 29. 15:44
 15/15 anonim ***** válasza:
Techonlógiailag hibás, logikailag viszont pontosan azt tudja, ami rá van írva. Az ok pedig az, hogy a sziliciumlapkák gyártásának van egy adott hibaszázaléka, és k.rvadrága átállítani a gyártósort másra, magyarul ezzel a megoldással lehet a leggazdaságosabban kielégíteni a keresletet.
2012. nov. 29. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!