Mik lehetnek az okok hogy lassú a gépem? Segitség, mert az anyám megőrit! Bövebben lent!
Hu ha ez kemény és milyen sorozat és ki csinálja a gépet hányan használjátok
és nem ártana gépadatokat is mondani
A filmek csak akkor lassitják a gépet ha mennek, anyukád gondolom nem filmnézés közben akar netezni. :D
Nos, valoszinüleg gyenge a gép.
windnows xpnek kell kb 1 gb ram hogy jol menjen, windows hétnek meg 2 gb.
Meg nem árt ha van legalább egy 2 magos processzor is.
4 gb ram az kb 4-5K, de ha nagyon régi a gép akkor meg nem megy bele az alaplapba (régi ramok meg aranyárban vannak) . Egy jobb processzor (x2, x4 de inkább egy kisebb trinity) amivel tökéletesen lehet netezni az is 20 ezer körül van, de azoknál se jo a régi alaplap.
Ördögi kör a fejlesztés, ha 4-5 évig nem csrélsz semmit, akkor lehet venni szinte uj gépet :D
Írok néhány lehetőséget arra, hogyan gyorsíthatod a rendszert:
1.
Ccleaner progit tölts le, majd takarítsd le vele az elektronikus szemetet.
2.
A gép vizuális adottságait lejjebb veszed, az is növeli a gyorsaságát a gépnek. XP esetén: jobb gomb az asztalon, tulajdonságok, "megjelenés" fül, "hatások" menüpont. Itt szedd ki az összes pipát. Kevésbé esztétikus lesz a gép, de mindenképp gyorsít rajta valamennyit.
3.
Írd be a startmenü, futtatás menüpontban indítsd el a következőt: "msconfig". Itt kattints az "Automatikus indítás" fülre, és szedd ki a pipát az összes feleslegesen induló program elől. Ezek nagy része teljesen feleslegesen indul és fut a háttérben, azért figyelj oda, hogy létfontosságú rendszerfolyamatokat ne kapcsolj ki, bár ott én mindent ki szoktam lőni. (Max a wifi port szoftverjét szoktam hagyni indulni.) Egyébként ha valami nagyon fontos, úgysem engedi kikapcsolni. Esetleg valami netán később mégis szükséges lenne, belépsz ugyan ide, és vissza kipipálod, majd következő indításkor már ez is fog indulni.
4.
Felesleges szolgáltatások kikapcsolása is sokat segíthet, erről találtam egy elég jó oldalt, olvasgasd át, én is sok mindent ez alapján kapcsoltam ki.
5.
Végezz teljes lefedettségű, mélyreható vírusirtást, lehetséges hogy valami elektronikus fertőzés is lassítja a gépedet.
6.
Lassú gépek esetében szokták még ajánlani a töredezettség mentesítést is, melyet a következő módon tudod elvégezni: Bemégy a sajátgépbe, jobb klikk a meghajtóra (mondjuk C:), tulajdonságok, majd katt az "eszközök" fülre, itt pedig a "töredezettség mentesítés"-re. Azon belül majd szintén egy ugyan ilyen nevű ikonra. (ez elég lassú folyamat egyébként).
Amikor az én gépem is lassú volt, ezeket végigcsináltam, és érezhetően sokkal gyorsabb lett. :)Most hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem. Ha valami gond van még, írj és megpróbálok segíteni. Sok sikert kívánok a továbbiakban :)
5. vagyok. Kicsit elírtam a 3. pontot, nem olvastam vissza az egészet :D Javítanám az elejét:
3.
Írd be a startmenü, futtatás menüpontjába a következőt: "msconfig". Így elindul a Rendszerkonfigurációs segédprogram.
4. vagyok
Az hogy van 3 böngészö meg 10 video lejátszo program az nem fontos.
De hogy 4 virus irto? :D Gyorsan törölj le hármat, mert az nagyon lassitja a gépet.
Sajátgépen jobb gomb majd tulajdonságok.
Kiirja a cput meg a memoriát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!