Milyen tápegységet vegyek a géphez? Chieftec vagy valami más márkájut?
Mondjuk egy Antec HCG-520 vagy FSP Aurum 500, akár moduláris felépítésűt is vehetsz pl. cooler master silent pro m2 ,de majd jön Hart kolléga és megmondja a tutit.
A véleményem egyébként az, hogy az i7-3770K nem igazán éri meg az árát, egy kis cache és a HT nem ér meg plusz 30 000 forintot a 3570k-hoz képest, ha játékra veszed akkor meg különösen nem, Az alaplapot is meggondolnám a helyedben.
"Megbízható,stabil,csendes"
Jelen esetben arra a GPA-s csodára egyik se igaz.
"Hexát nem ajánlom."
iArénát igen, de hexát nem. Miért is?
A Hexát azért nem ajánlom mert a ventilátorprobléma nagyon gyakori annál a szériánál. Az egyik ismerősöm már 6 hónap alatt a másodikat fogyassza. Valamint alsótápos házakba egyáltalán nem alkalmas és fordulatszám szabályozó alapból nincs benne.
Akkor most én jövök. Miért is szar a Chieftec iArena? Ja,tudom ha kap egy túlfeszt akkor elviszi az egész konfigot mert nincs benne védelem. Tökéletes tápegység én már 7 hónapja használom és remekül teljesít terhelés alatt is.
Valamelyik "gyökér" kitalálta valami okból kifolyólag,hogy az iArena nem ajánlott tápegység pedig még tesztet sem látott/láttunk róla.
Kérdezőnek: egy kis kedvcsináló.
De te döntöd el,hogy milyen tápegységet teszel bele. Én ezt ajánlom a konfigodhoz.
"A Hexát azért nem ajánlom mert a ventilátorprobléma nagyon gyakori annál a szériánál."
Azért a nagyon gyakorit kis túlzásnak érzem, persze elismerem, hogy vannak venti gondok, de az igazán nagy visszhangot az évfordulónál kiszórt hibás yate loon széria okozta.
" Valamint alsótápos házakba egyáltalán nem alkalmas"
Ezt is aláírom, mivel a 45Cm-es tápkiegészítő(meg nem mondom fejből, hogy EPS/ATX 12V-on csati) tényleg szűkös.
Azért felsőtáposba még simán ajánlható, nagy átlagos visszajelzésbe(most PH! milyen tápot figyelve) nem volt sok a hibák száma.
Persze az is igaz, hogy árán ott a CTG-500 ami halkabb, kevesebb problémás széria, hosszabb kábelek.
"Miért is szar a Chieftec iArena? "
Rövid kábelek, viszonylag hangos(ez relatív), kis hatásfok(van ilyen szempontból javított verzió), hiányzó OCP.
"Tökéletes tápegység én már 7 hónapja használom és remekül teljesít terhelés alatt is."
Ez azért veszélyes mondat, mivel nálam 1 éve remekül teljesít a HKC USP-580(vagy mi a fene a pontos megnevezése). Persze nem értem itt mi a vita, van az árán már eleget bizonyított széria.
"Kérdezőnek: egy kis kedvcsináló"
Ebből aztán sokat ért, ágkiosztások, meg csatlakozók vannak felsorolva.
"Valamelyik "gyökér" kitalálta valami okból kifolyólag"
Tessék mutatok egyből két "gyökeret" is:
"Én ezt ajánlom a konfigodhoz."
Alapból nem értem mi a fenét vitázunk 8-10K-s tápokon mikor a kérdezőnek felső kategóriás gépe lesz.
"Rövid kábelek, viszonylag hangos(ez relatív), kis hatásfok(van ilyen szempontból javított verzió), hiányzó OCP."
Nem hiányzik belőle semmiféle OCP. A hangosságról annyit,hogy amikor beszereltem és elindítottam a gépet azt gondoltam,hogy valamit rosszul kötöttem be mert hangja egyáltalán nincs. A hatásfokról meg annyit,hogy nekem a GPA500S8 van és 80+ szerintem bővel megfelel bárkinek. A PH-n és a nagy szakértőkre nem szoktam hagyatkozni. Erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!