Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kaphattam kékhalált?...

Miért kaphattam kékhalált? (frissítve, pontosítva)

Figyelt kérdés

Hello!

IGEN, TUDOM, TUDOM, kiírtam már egyszer ezt a kérdést, de közben rájöttem hogy fals információt adtam, így amit írtatok az mind felesleges volt. hogy mit hibáztam? ott van a leírás végén

Gépem:

Alaplap: Asus M4A89GTD Pro

CPU: AMD Phenom II X4 960T 3Ghz Black Edition

Memória: 2 x Kingmax 4GB 1333Mhz

GPU: Sapphire AMD Radeon HD6950 1GB GDDR5 PCI-E

Táp: Gigabyte Superb 720W

HDD: 2 x Samsung 250GB SATA 2.0

Crysis 2-ben és Battlefield 3-ban max garfikán 30-40 fpssem van, Bad Company 2-ben max grafikán pedig kb. 70-80 fps.

2012 eleje óta megvan ez a gép és soha nem volt vele semmien probléma. Minden alkatrészt én vettem újonnan boltban, és soha nem volt semeik túlhúzva.

De ma....ma amikor BFBC2-vel játszottam, hirtelen kékhalált kapott a gépem!!!

Amióta megvan ez a gép, azóta BFBC2-zök. Egy pár hete van az, hogy kb 10 percenként beszaggat az egész játék és a gép is, 98%-ra és 83-85 celsius fokra megy a GPU és kb 3-4 FPS-em van a játékon belül. Ezt 1 percig csinálja majd visszaáll normál kerékvágásba.

Amikor ma játszottam, akkor is belaggolt az egész, majd ahelyett hogy visszaállt volna normálisba, hirtelen kékhalált kapott a gép. Ez volt a legeslegelső alkalom hogy ez a gép kékhalált kapott.

Nagyon meglepődtem és megijedtem amikor bevillant a nagy kékség mivel nemigen találkoztam még ilyennel (csak apám régi notiján volt párszor kékhalál, de nekem még soha nem volt)

De elég gyors voltam ahhoz hogy az iPodommal lefényképezzem. Ide feltöltöttem, hátha segít.

[link]

Ha jól értelmezem a kék halálos hibaüzenetet, a GPU adta fel és ezért villant be a BSOD.

MSI Afterburner szerint így viselkednek az alkatrészek:

CPU használat: 70-80%

RAM használat: 42-43%

GPU hőm.: 75-85 celsius fok

GPU használat: 80-95% (néha felmegy 98-100%-ra)

Buszsebesség: maximum, amennyit a kari tud, 800Mhz

GPU-memória használat: 500-900MB (1GB-ot tud a kari)

Ventillátor: 100%, 3700-3750 RPM

Előző kérdésben annyit hibáztam hogy az a 83 celsius az a proci hőmérséklete.

Légyszi mondjátok meg miért történik mindez és hogy tudnám megjavítani.

Előre is köszi!

2012. nov. 11. 14:54
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!