Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kaphattam kékhalált?

Miért kaphattam kékhalált?

Figyelt kérdés

Hello!

A problémámat Steam fórumokra kiírtam már, de itt is szeretnék segítséget kérni.

Nincs kedvem leírni magyarul is a problémámat, így angolul pásztázom ide:

Hi!

I have a perfect computer (it's good enough for me)

Motherboard: Asus M4A89GTD Pro

CPU: AMD Phenom II X4 960T 3Ghz Black Edition

Memory: 2 x Kingmax 4GB 1333Mhz

GPU: Sapphire AMD Radeon HD6950 1GB GDDR5 PCI-E

Power Supply: Gigabyte Superb 720W

HDD: 2 x Samsung 250GB SATA 2.0

I can run Crysis 2 and Battlefield 3 on max gfx settings with 30-40 fps. I can run BFBC2 on max settings, and I got approx. 70-80 fps

I got this PC since 2012 Q1 and I've never ever had any problems with it. It runs everything perfectly. Every part of my computer is bought in whole new condition, and never overclocked any of them.

But today....today when I played with Battlefield Bad Company 2, and SUDDENLY I JUST GOT B.S.O.D.!!!!

I play BFBC2 since I got this computer. In the last few weeks, when I play, in every 10th minute my CPU and RAM usage just going up to around 90%, I got 3-4 fps in the game and 1 minute later it change back to normal state, and I got 70-80 fps again.

Today I played with BFBC2, my game froze (90% CPU + RAM usage and 3-4 FPS in-game), and I JUST GOT BLUE SCREEN! For the very first time!!!!!!

I've never ever had BSOD on this computer, that was the very first time.

I was suprised and I flinched when blue screen flashed on my screen, cuz I never had BS.

BUT I was quick enough to grab my iPod and take a photo bout the error message. Maybe it can help.

[link]

Please tell me why did that happen, and how could I repair it.

Bye!

PS: Sorry for my bad english, I'm hungarian.

Tudom tudom vann penne jópár angol helyesírási hiba, de most nem ez a lényeg. Az a lényeg hogy random kékhalált kaptam egy játék játszása közben, amikor soha életemben nem kaptam még kékhalált....

2012. nov. 10. 22:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Lehet túlmelegedési probléma is.

A játék közben figyeld meg a hőfokokat és ha valami "túl" meleg akkor valószínű az a hibás.

Szerintem próbáld meg még azt, hogy újra telepíted.

2012. nov. 10. 22:16
 2/13 A kérdező kommentje:

najó, ittvan magyarul is:

Hello!

Tökéletes gépem van (nekem bőven elég)

Alaplap: Asus M4A89GTD Pro

CPU: AMD Phenom II X4 960T 3Ghz Black Edition

Memória: 2 x Kingmax 4GB 1333Mhz

GPU: Sapphire AMD Radeon HD6950 1GB GDDR5 PCI-E

Táp: Gigabyte Superb 720W

HDD: 2 x Samsung 250GB SATA 2.0

Crysis 2-ben és Battlefield 3-ban max garfikán 30-40 fpssem van, Bad Company 2-ben max grafikán pedig kb. 70-80 fps.

2012 eleje óta megvan ez a gép és soha nem volt vele semmien probléma It runs everything perfectly. Minden alkatrészt én vettem újonnan boltban, és soha nem volt semeik túlhúzva.

De ma....ma amikor BFBC2-vel játszottam, hirtelen kékhalált kapott a gépem!!!

Amióta megvan ez a gép, azóta BFBC2-zök. Egy pár hete van az, hogy kb 10 percenként beszaggat az egész játék és a gép is, CPU meg RAM felmegy 90%-ra és kb 3-4 FPS-em van a játékon belül. Ezt 1 percig csinálja majd visszaáll normál kerékvágásba.

Amikor ma játszottam, akkor is belaggolt az egész, majd ahelyett hogy visszaállt volna normálisba, hirtelen kékhalált kapott a gép. Ez volt a legeslegelső alkalom hogy ez a gép kékhalált kapott.

Nagyon meglepődtem és megijedtem amikor bevillant a nagy kékség mivel nemigen találkoztam még ilyennel (csak apám régi notiján volt párszor kékhalál, de nekem még soha nem volt)

De elég gyors voltam ahhoz hogy az iPodommal lefényképezzem. Ide feltöltöttem, hátha segít.

[link]

Légyszi mondjátok meg miért történik mindez és hogy tudnám megjavítani.

Előre is köszi!

2012. nov. 10. 22:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg a túlmelegedéstől is lehet ahogy az első mondja kenj a proci tetejére hűtő pasztát majd rakd vissza rá a hűtőt :) Pastát már lehet kapni 350-250ft-ért :)
2012. nov. 10. 22:18
 4/13 A kérdező kommentje:
Most nézem MSI afterburnerrel, az azt írja hogy játék közben folyamatosan 83 celsius fokon van a CPU....az gáz?
2012. nov. 10. 23:07
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az nagyon magas szerintem kell egy kis hűtő paszta, és ha az sem oldja meg akkor vegyél egy jobb hűtő ventilátort vagy szerelj be még párat vagy esetleg vedd le a gépház tetőt hogy tudjon jól szellőzni de akkor viszont sokat porolhatod majd :)
2012. nov. 10. 23:16
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az bizony, hogy az. :)

Újrapasztázás. :)

2012. nov. 10. 23:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Oké nagyon köszi!

Akkor újra is pasztázom tüstént, de ehhez szintén egy kis segítségre van szükségem!

Azt tudom hogy hogyan veygem le a régi pasztát a prociról meg a hűtőről, de hogy tegyem fel rá az újat?

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..

2012. nov. 11. 00:11
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy leírás:

[link]

2012. nov. 11. 00:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Simán rá nyomsz egy kis pöttyöt minden hova (nem nagy mennyiségben) és óvatosan szét kenet rajta az alaplapra ne menjen rá és rakd vissza rá a hűtőbordát a ventilátorral :D
2012. nov. 11. 01:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Pontosítom az előzőt: itt nem alaplap van hanem nyáklap

Igen ez tényleg magas érték. Új pasztát neki.

2012. nov. 11. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!