Szerintetek jó ez a videókártya, vagy ha nem akkor mit javasoltok?
Sapphire ATi Radeon HD6670 1Gb
ha ez nem jó akkor mit javasoltok 20-30k körül?
A HT-nek túl nagy szerepet adsz. Először is nem kezelhető fizikai magként, szóval olyan szempontból egy i3 is két magos. Optimális esetben is +20% teljesítmény növekedést lehet annak tudni, de játékokban közel se lesz ez meg. A HT minimális teljesítmény növelése jól mutatkozik meg egy i5 vs i3 meccsben például.
"keres egy olyan tesztet akkor létcives ahol mondjuk egy core 2duo e8700 kihajt egy ati hd 7950-et"
Egy Core 2 Duo-t letiltott HT-vel is lazán megver egy SB i3.
A BF3 bulldozer alá optimalizált, ezért is volt sok szopás a HT-vel alatta. Ez i7-nél részlegesen megoldott, de i3-nál erre kevés az erőforrás.
"egy bf3-alatt full hd-ban szerinted az i.3 letiltott ht-vel nem fog szaggatási küszöb alá esni ??"
Single részben nem, a BF3 pont egy olyan példa ami felső kategóriás VGA-kat is megfog. Akkor pont egy erős 2 magossal lesz gond egy HD 7770 mellett?
Itt van BF3 tesz is amúgy ha eddig nem vetted volna észre.
" 2 fizikai maggal rendelkező processzor amely nem tartalmaz plusz szálakat az sehogy sem lesz jó egy 4 magra optimalizált játék esetén"
4 magra optimalizált? Van olyan játék ami 6-8 szálat kezel akkor oda kevés a 4 mag? Mert a logikádból ez jönne ki.
Játékok terén ma még egy ERŐS 2 magos elég, (persze ésszerű határok között) nagyobb felbontásokon úgy is a VGA számít jobban.
Amúgy te értettél engem félre. Azt írtad, hogy 2 magos CPU kevés. Erre én:
"Ez a két magos CPU-val mindegy kijelentés itt is baromság, erősen függ az hogy milyen is az a két magos. "
Ezzel arra próbáltam rámutatni, hogy csupán magszámból nem lehet a teljesítményt megítélni. Eléggé messze van egy Phenom X4 meg egy 4 magos i5, mégis mindkettő 4 magos, sőt egy Phenom X4-et egy i3 is szépen elver(van ahol Phenom II X4-eket is). Persze az egyértelmű, hogy valami régi 2 magos mára nem oké játékra, de ilyet lehet mutatni 4 magos CPU-k között is. Remélem így már világos amit jelezni akartam.
Kicsit öreg teszt(bő 1 éves), de itt is látszik, hogy a felbontás növelésével hogy mászik egymásra 2 meg 4 magos CPU:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!