Van itt egy RAM szakértő?
Szeretnék RAM-ot venni a gépembe,de az alaplapom 1333,1600(OC) Mhz-es memóriákat képes használni.
Az OC:Overclock.1600 Mhz-re lehet felhúzni.
Érdemes lenne ebbe az alaplapba 1600 Mhz-es RAM-ot venni?Tudná kezelni?Vagy csak 1333 Mhz a max amit képes kezelni és azt húzhatom fel 1600 Mhz-re?
Nyilván az OC azt jelenti, hogy csak a proci tuningjával tudod ilyen órajelen hajtani a memóriát. Esetleg akkor érdemes még is 1600-os ramot venned, ha az időzítése 1333MHz-en sokkal jobb (kisebb), mint a legtöbb 1333-as ramnak.
PL. CL9 vs CL7
Mit jelent az,hogy a proci tuningjával?
A Bios-ba beállitottam,hogy a memóriák 1600 Mhz-en fussanak.
Engem legfőképpen az érdekelne,hogy ez az alaplap:
Tudná-e használni az 1600 Mhz-es RAM-okat.
Azért kérdezem,mert a leírásaiban az szerepel,hogy 1600Mhz(OC).
És engem ez az OC nagyon bezavar.
Ez egy AM3-as deszka és az AM3 platform hivatalosan DDR3-1333MHz-t támogat (erre lett tervezve a Phenom II/Athlon II memóriavezérlője). Ebben a platformban 1600MHz már túlhajtásnak számít, amit a vezérlő sem biztos, hogy szeretni fog még túlhajtással sem, de az alaplap miatt biztosan nem kell aggódni 1600MHz hatásos memória órajelig.
Elvileg, ha a CPU-t nem szorzóval, hanem alapórajel emeléssel húzod (csak a Black Edition prociknál lehet szorzót emelni), akkor az alapórajel emeléssel emelkedik a memória órajele is (ha nem osztasz vissza semmit).
Nekem egyébként egy 3 éves Phenom II X4 845 procim van, amit az első 2 évben DDR2-800 memóriákkal használtam, az utóbbi évben viszont DDR3-1333 van mellette. A különbség érzésre semmi, sőt a sima CPU tesztekben sem látok különbséget! Még mindig azt mondom, hogy felesleges azon izzadni, hogy 1333 vagy 1600-os memória van-e a procid mellett, mert semmit nem tapasztalsz majd használat közben!
AMD Phenom II x4 965 black edition van nekem.
Szóval akkor nem lesz gond.
Nyugodtan megvehetem az 1600 MHZ-es memót.
Köszönöm erre voltam kíváncsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!