CPU magok, oldások, egy kis infót valaki?
Figyelt kérdés
Van egy AMD Athlon II X3 450 es procim, és ugy tudom oldható a 4 ik mag. eddig azt hittem kb tudom amit kell, de kicsit elbizonytalanodtam. rákerestem google n és sok olyasmit leltem amire nem tudom a választ. Most lenne 1-2 alapvető kérdésem, pl.: ugy tudom mag(ok) oldása után rosszul jelezheti a cpu vagy mag(ok) hőmérsékletét.. nos ha resetelem a biosz beállításokat, ez a hiba fennmarad és mindvégig rosszul fogja jelezni? egy másik: amennyiben sikertelen a 4 ik mag oldása, és pl nem segít a cmos reset vagy bármi egyéb az azt jelenti h vége a procinak? ugy tudom annyi esélye van a mag müködésének hogy vagy müködik, vagy nem. ha müködik, hány % os lehet kb? ha müködik gond nélkül, tapasztalható a javulás? tudom hogy eleve azér voltak zárolva a 4 ik magok ennél a sorozatnál mert 4 magosnak készültek, de a 4 ik mag nem ment át a teszteken vagy mi :) szóval ha müködik, sikerül oldani és dolgozik is rendesen, lehet hogy nem azonnal jelentkeznek majd problémák? milyen veszélyei vannak egy ilyen mag oldásnak, mi mehet tönkre és csökkenti ez az oldás maga a processzor élettartamát?2012. okt. 16. 12:16
21/29 A kérdező kommentje:
jah és még 1 fontos dolog: a hőmérsékletet is ugy jelzi mint eddig szal ez is naon yoo. Köszi mindenkinek a segítséget ^_^
2012. okt. 17. 11:49
22/29 anonim válasza:
B50-et ír, de ha nincs L3 cache, akkor az csak egy Athlon X4-es. Ha rendes B50 lenne L3 cachel, akkor nem indulna el N68-as lapban.
Sokat számít a 4. mag minden programnál, főleg játéknál.
Ha valami kifagy, akkor adj neki egy minimális extra feszültséget, az stabilizálni fogja.
23/29 A kérdező kommentje:
1.300 V n van most és ne mis tudom... asszem eddig tartott a mosoly :')) fura mód, de naon érdekes... ha a cpu t 2 db 3d alkalmazással terhelem egyszerre, minden okés és hasít, ha beindítok egy 3 ikat, akkor még a feladatkezelő mozgatása is laggol, pedig kb 60-70 % on megy még mindig csak... nosz az érdekes az hogy teszt céljából még 10 x nyitottam meg 3d s alkalmazást, és csak ugyanakkora volt a lagg mennyisége :))) hogy pontosítsak, 1280x1024@75 ös monitoron 800x600@75 ös módban 13 x nyitottam meg a Metin2 egyik szerverét (SoMt2) és bár bosszantó volt az a lagg, de mer nem lett nagyobb így nem zavar :) am lehetséges h a bios ban kell engedélyezni az L3 cache-t? mert volt egy olyan opció, most Auto n van, de még volt olyan h Only valami és All Cores... :P
2012. okt. 17. 14:56
24/29 A kérdező kommentje:
"nosz" xDDDDDDD nos* :P
2012. okt. 17. 14:57
25/29 anonim válasza:
Az nem feltétlenül csak CPU, és azért egy X4-es Athlon II nem egy i7 extreme, ezt ne feledd:)
Az auto mindent megtalál, ami használható. Én All Cores-on használom, de auto-n sincs változás. 1.3 az még semmi, enyém is 1.35-el megy.
26/29 A kérdező kommentje:
Okés köszi mindenkinek, sztem ez menni fog mostmár, de jelenleg nem ezzel kell törődnöm, ez a szerencsétlen win7 64 bit megbolondult -.- nem olvassa be az élményindexet, tálcaikonokat sem hoz be csak a volume control t , javítani nem engedi önmagát arra hivatkozva hogy 32 bites rendszerrel akarom javítani a 64 eset, holott ez nem igaz, szóóóval, most van meló :D köszi mindenkinek még1 x :))
2012. okt. 18. 10:49
27/29 A kérdező kommentje:
Egy idő után megjelennek láthatatlan ikonok, és egyre több van belőlük : [link]
2012. okt. 18. 11:25
29/29 A kérdező kommentje:
Ez még annyira nem idegtépő, csak az hogy oda vesztek a licenceim a feltelepített programjaimhoz -.- bírom a microsoft ot, csinálnak vmi ujat, és ha gond is van vele, elvárják h mosolyogva használjuk -.-"
2012. okt. 18. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!