CPU magok, oldások, egy kis infót valaki?
Figyelt kérdés
Van egy AMD Athlon II X3 450 es procim, és ugy tudom oldható a 4 ik mag. eddig azt hittem kb tudom amit kell, de kicsit elbizonytalanodtam. rákerestem google n és sok olyasmit leltem amire nem tudom a választ. Most lenne 1-2 alapvető kérdésem, pl.: ugy tudom mag(ok) oldása után rosszul jelezheti a cpu vagy mag(ok) hőmérsékletét.. nos ha resetelem a biosz beállításokat, ez a hiba fennmarad és mindvégig rosszul fogja jelezni? egy másik: amennyiben sikertelen a 4 ik mag oldása, és pl nem segít a cmos reset vagy bármi egyéb az azt jelenti h vége a procinak? ugy tudom annyi esélye van a mag müködésének hogy vagy müködik, vagy nem. ha müködik, hány % os lehet kb? ha müködik gond nélkül, tapasztalható a javulás? tudom hogy eleve azér voltak zárolva a 4 ik magok ennél a sorozatnál mert 4 magosnak készültek, de a 4 ik mag nem ment át a teszteken vagy mi :) szóval ha müködik, sikerül oldani és dolgozik is rendesen, lehet hogy nem azonnal jelentkeznek majd problémák? milyen veszélyei vannak egy ilyen mag oldásnak, mi mehet tönkre és csökkenti ez az oldás maga a processzor élettartamát?2012. okt. 16. 12:16
11/29 A kérdező kommentje:
Konkrétan csak azért érdekelne az a +1 mag müködése, mert bár alap dolgokkal nem nagyon hajtom ki a cpu t, de szokásom egyszerre több 3D alkalmazást futtatni, ami kb 30-35% ot használ a processzorból fejenként és kb 3 alkalmazás az átlag, és ha ez a mag oldás besegít, az sokat tesz a gépnek :))
2012. okt. 16. 13:48
12/29 A kérdező kommentje:
ha a lapnál 95 W a max, 4 ik mag oldása után mennyi kellene? mert ha nem éri meg, akkor nem is foglalkozom vele :)
2012. okt. 16. 13:51
13/29 anonim válasza:
Hát ennek a CPU-nak alapból 95W a TDP-je, szóval magfeloldással lehet hogy túllépné, de nem biztos. Az ilyen mókolásoknál semmi sem garantált.
14/29 Komplikato válasza:
"Nem igazán érdemes, mert a legtöbb program úgy van megírva, h csak egy magot hajt meg."
Mire gondolsz? Videó tömörítők, winrar, Cryengine játékok, Unreal motoros játékok? Stb. Mert ezek egyike sem egy magra van már írva ...
15/29 anonim válasza:
Az N68 lapod addig elég, amíg Athlon II X4esre oldható csak a processzor. Nekem az X3-asom B45 Phenom II-re oldható, annak a TDP-je 125 watt, ezért N68ban nem indul el.
16/29 A kérdező kommentje:
Aha, köszi mindenkinek.. mivel alapból 95 W on megy ez a cpu, oldva nem tesztelném, nem akarom leégetni, és sztem elmegy az így is :)) 1 x az életben nem leszek maximalista :D
2012. okt. 16. 19:36
17/29 anonim válasza:
Még mindig nem érted:)
Nem ég le semmi tőle, akkor sem, ha 125 wattra növekszik a TDP érték, csak nem fog bekapcsolni a gép. Az alaplap érzékeli, hogy egy olyan processzor van benne, aminek a maximális fogyasztásértéke meghaladhatja a 95 wattot, ezért fekete képernyő fogad. Nem tudod leégetni, nem tudsz benne kárt tenni, a tudatlanok ellen is védve van a rendszer. Lehetsz nyugodtan maximalista, ez nem árt a processzornak. Ha a hibátlan mag benne van, akkor megy és kész.
18/29 A kérdező kommentje:
reeenndbeen , köszi :DD nah lecheckolom és meglátom mi lesz. am egy kérdés még.. miért van az, hogy uj bios elem, alaplap, stb, és néha nem kapcsol be a gép... sárga a monitor ledje, de nem vált kékre.. akármit teszek... fogja a bios a vga t és 2 mp ként leállítja ventilátorostul mindenestül, és a vinyót 2 mp ként megdolgoztatja agy mit tesz mer 2 mp ként villan a hdd led. poén az h bios elem nélkül beindul, elsődleges video nak a PCI Express van téve, leteszteltem kemény játékokon huzamos ideig, ne mvolt gond, csak néha teszi ezt... kicist bosszantó mert még a cmos reset sem segít. most alapértelmezett beállításokon van a bios, pedig semmin nem módosítottam. jelenleg megy csak nem tom meddig :S
2012. okt. 16. 23:40
19/29 anonim válasza:
Ez nagyon alaplapi kondenzátorra utaló hiba. Az alaplapodon az egyik kondi nem tökéletes, és bekapcsoláskor nem bírja a megnövekedett áramfelvételt. Ez csak tipp, de általában ez szokott lenni az első jele, 4-5 próbálkozás és bekapcsol, utána hibátlanul működik.
20/29 A kérdező kommentje:
így is van.. valahogy így megy, de most megy szal remélem nem lesz gond.. am meg oldtam a 4 ik magot *-*-*-*-*-* fuc kyeah!!!!!!! xDDDDDDDD ez a cpu egy AMD Phenom X4 B50 volt és most benchmarkolok és megy és no problem és remélem nem is lesz :DDD l3 cache-t nem naon mutat, de már ez is haladás :DDD jah és észrevehető lesz sztem a javulás (ha müködik majd) mert h Win7 élményindexe eddig CPU=6.9 , RAM=7.1 volt, most CPU=7.3, RAM=7.3 :)))))))
2012. okt. 17. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!