Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CPU magok, oldások, egy kis...

CPU magok, oldások, egy kis infót valaki?

Figyelt kérdés
Van egy AMD Athlon II X3 450 es procim, és ugy tudom oldható a 4 ik mag. eddig azt hittem kb tudom amit kell, de kicsit elbizonytalanodtam. rákerestem google n és sok olyasmit leltem amire nem tudom a választ. Most lenne 1-2 alapvető kérdésem, pl.: ugy tudom mag(ok) oldása után rosszul jelezheti a cpu vagy mag(ok) hőmérsékletét.. nos ha resetelem a biosz beállításokat, ez a hiba fennmarad és mindvégig rosszul fogja jelezni? egy másik: amennyiben sikertelen a 4 ik mag oldása, és pl nem segít a cmos reset vagy bármi egyéb az azt jelenti h vége a procinak? ugy tudom annyi esélye van a mag müködésének hogy vagy müködik, vagy nem. ha müködik, hány % os lehet kb? ha müködik gond nélkül, tapasztalható a javulás? tudom hogy eleve azér voltak zárolva a 4 ik magok ennél a sorozatnál mert 4 magosnak készültek, de a 4 ik mag nem ment át a teszteken vagy mi :) szóval ha müködik, sikerül oldani és dolgozik is rendesen, lehet hogy nem azonnal jelentkeznek majd problémák? milyen veszélyei vannak egy ilyen mag oldásnak, mi mehet tönkre és csökkenti ez az oldás maga a processzor élettartamát?
2012. okt. 16. 12:16
1 2 3
 1/29 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

CPU stresszelövel leteszteled

ha Reset eled visszaáll gyárira

Magoldást saját felelöségedre csinálod

garancia idön túl érdemes inkább.

a plusz magot ami kihasználja ott lesz teljesítmény javulás

2012. okt. 16. 12:24
 2/29 anonim ***** válasza:
27%
Nem igazán érdemes, mert a legtöbb program úgy van megírva, h csak egy magot hajt meg.
2012. okt. 16. 12:31
 3/29 anonim ***** válasza:

Semmi baj nincs belőle, ha nem működik, cmos clr és ennyi. A magoldás nem módosít a processzoron, csak próbálja a letiltott magot használni. Ha megy rendesen, örülsz és ennyi. HA a windows betölt, de fagyogat, adni kell neki egy kis extra feszültséget, hogy stabilizáld, mert sokszor visszavesznek a feszből is tiltás után. Attól is függ a teljesítménynövekedés, mire oldható. X3 450 az lehet Athlon II X4-es vagy Phenom II X4 B50. Ha B50, azaz benne van a hibátlan L3 cache is, akkor nagyon érezhető a növekedés. Nekem egy Athlon II X3 445 van, ami Phenom II B45ként üzemel 3750 mhz-n és hibátlan, gyors, megbízható.

Semmilyen károsodást nem szenvedhet ettől a processzor. Ha meghal, mert gyári hibás, garanciáztatáskor sem derül ki soha, mitől, processzornál ha tuningolod és annyi feszt adsz neki, hogy elszáll, garanciában az sem számít, nem látszik rajta semmi.

2012. okt. 16. 12:37
 4/29 anonim ***** válasza:
Ezt az egy magos dolgot honnan hallottad? Csak mert nem így van, főleg a mai programoknál, már egy photoshop renderelés is több szálon fut.
2012. okt. 16. 12:40
 5/29 anonim ***** válasza:

"Nem igazán érdemes, mert a legtöbb program úgy van megírva, h csak egy magot hajt meg"

Te pár évvel le vagy maradva.

Kérdező, tönkre nem mehet tőle a CPU, de ez olyan dolog hogy vagy összejön vagy nem. Ha összejön akkor jó alaposan leteszteled, és ha midnen jó akkor maradhat. Ha nem jön össze meg visszaállítod eredeti állípotba és megy úgy.

2012. okt. 16. 12:57
 6/29 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat, am én sem gondoltam h 1 magot használna :)) mért, ha ott van a többi, ugy gyorsabb, am meg ha ebből gond nincs akk le fogom tesztelni, de még garanciális a processzor, nem rég volt véve, nem mintha gyengének tartanám, csak hát +1 mag :))) maximalista létemre szeretek mindent a lehető legjobban kihasználni és bosszantana a tudat hogy lehetne még jobb, ha müködne az a +1 mag.. amugy ezt hogy tesztelték? volt kb 100 proci, abból ha 1 nél rossz volt az egyik mag akkor az egész sorozatban letiltották a 4 ik magot, ami meglehet h 100% osan müködik?
2012. okt. 16. 13:39
 7/29 A kérdező kommentje:
Szóval buta kérdés a buta kérdések után, de meglehet hogy most egy X3 450 es cpu nál nem sikerül oldani a magot, és ha veszek egy másikat, ami ugyanazon típus, modell és annál meg lehet h sikerül? vagy ezek konkrétan mind egyformák? am azt nem írtam, alaplapom: AsRock N68-VS3 UCC edition - ez megfelelő a mag oldásához? :)
2012. okt. 16. 13:41
 8/29 A kérdező kommentje:
3 ik válaszolónak: honnan tudhatom hogy az én X3 450 esem melyik másik processzor "selejtje"?
2012. okt. 16. 13:43
 9/29 A kérdező kommentje:
Amennyiben benen van egy L3 cache ugy mennyi lenne a + gyorsítótár? mer most nem tudom elégnek számít e a 64x3 adat, 64x3 kód, L2 512x3 (játékra) mert pl a Battlefield 3 Ultrán megy de igazából azt sem tudom mennyi kellene egy normális játéknak.
2012. okt. 16. 13:46
 10/29 anonim ***** válasza:

Elvileg tudja a magfeloldást, de csak max 95W-os CPU-khoz jó, szóval nem valami jó lap.

Ez a dolog meg úgy van CPU-knál, hogy ami eredetileg 4 magosnak készült, de 1 mag hibás lett benne, azt letiltják és eladják X3-nak.

De olyan is előfordulhat hogy ha kevés a 3 magos, akkor olyan 4 magos lapkát is 3 magosként adnak el, amiben működik a 4. mag is, és úgy tiltják le hogy az tulajdonképpen jó.

Ha ilyen példányt fogsz ki, akkor tudod hiba nélkül feloldani a 4. magot is.

2012. okt. 16. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!