Videokártya csere útán nem indul a gápem! HELP?
Van egy asus p5vdc-x alaplapom ehhez vettem egy nvidia geforce 8800 gtx kártyát. Kicseréltem és azóta nem megy a gép, ha vissza rakom a régit akkor újra megy.
Ami furcsa: bekapcsolásnál normál esetben csipog egyet, ha berakom az új kártyát, akkor már ez is megszűnik.
Előszór gond volt nem volt 6pin-es csatim, ezért vettem átalakítót. És most sem megy!
MI LEHET BAJ???????
A tápom típusa: 420w colorsit EN60950
A videokártyán a venti elindult, miután vettem 6pin átalakított.
Bekapcsolásnál felpörög és utána beáll alapfordulatra.
Kimértem és a táp 11,7-9V ad le
Maga a táp már vagy 6éves eddig ment rendesen.
Honnan bizonyosodjak meg, hogy a táp-e a rossz?
Mert most tegyük fel veszek egy másik tápot, és akkor kiderül, hogy a kártya a rossz. akkor van egy feles tápom.
Külső trafóról nem lehet egykis karaftot adni a kártyának?
Amúgy maga a kártya az milyen? Erőss vagy már elavult?
Azt a tápot amúgy is cserélném, főleg ha már olyan régi. Nem ajánlott táp. Veszélyes.
Hát csak úgy tudod, ha valakitől kölcsön kérsz egy jobb tápot egy próba idejére.
A 8800 GTX lassan 6 éves lesz, akkoriban csúcskártya volt, de ma már nagyon elavult. Ez volt az első DX10-es kártya, most meg a DX11.1-nél tartunk. Ez még a DXVA-t sem ismeri. Egy mai középkategóriás simán üti fele/harmada olyan fogyasztással, meg egy rakás új szolgáltatással.
Vettem egy 550w tápot. Bekötöttem elindítottam ugyanúgy sz*r! Esetleg BIOS-ban kellene állítani valamit???
Vissza rakom a régi VGA-t akkor elindul a gép!
Az új kártyán a venti felpörög, majd kis idő után üzemelegre melegszik, csak éppen a gép nem indul el!
Milyen az az 550-es táp? Márka és típus fontosabb mint az hogy hány Watt.
De ha így sem jó, akkor a VGA is lehet rossz, azt is jó lenne kipróbálni egy másik gépben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!