Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire lenne érdemes lecseré...

Mennyire lenne érdemes lecserélni a konfigomat? Mennyivel erősebb?

Figyelt kérdés

Jelenlegi konfig:

-3.40Ghz Intel Celeron D950 (2mag. proci,4mb Cache)

-2x1Gb DDRII 800Mhz (Dual Channel) Ram

-MSI Raedon Rx3870 (DDR4,512Mb,Dual Core Cell, OC "Tuning"

-M-Tech 450W táp

Amire lenne cserélve:

Lap: Gigabyte EP31-DS3L

CPU: e6550 + cooler master hűtő

RAM: 2x2Gb DDRII

VGA: asus 8600gt silent 256mb (persze lehet hogy maradna az én Rx3870-em)

Táp: egy kis FSP 350W

Persze egy kicsit fejleszteném (egy komolyabb táp,3x2Gb DDRII) esetleg egy erősebb videókari!?

Érdemes lenne lecserélni a jelenlegi konfigomat? vagy csak pénzkidobás lenne?

2012. aug. 18. 13:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Celeron D950 proci nincs csak Pentium D950 és valóban 2 magos, de nagyon elavult architektúrára épül. Az E6550 sem mai darab, de a 2,33GHz órajele ellenére erősebb a Pentium D-nél és biztosan lehet rajta húzni egy jelentősebb adagot.

2x2GB memó ma már jól jön, de 3x2GB-ra fejleszteni sztem nem szükséges, főleg a dráguló DDR2-ből. A 8600GT jóval gyengébb a 3870-nél, ami több, mint 2x erősebb kártya (amúgy a Pentium-D kevis is neki szerintem).

A baj, hogy a második platform is már elavult, nehezen és/vagy drágábban fejleszthető. Ha nem kerül neked nagy összegbe, akkor talán megéri, ha megtartod a régi videokártyád és az FSP táp is elég neki (ráadásul ez egy jó minőségű darab). Ha már több tízezer forintot költenél, akkor szerintem gyűjtögess egy új platformra, jobban megérné...

2012. aug. 18. 13:26
 2/4 anonim ***** válasza:

nem biztos hogy ez jó szériás fsp gondolon nem mai apn és aligha egy régibbi minöségi darabb mivel régen mégugysem figyeltek táp vételre

szóval típúsa sem ártana anak az fsp nek márha meg akarod tartani ami egy apn esetében elfogadható

2012. aug. 18. 14:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez is igaz, de tesóm nemrég cserélte a több, mint 5 éves FSP 350W PNR (még csak nem is a PNF) tápját, ami elvitt egy A64 X2-t, egy HD3850-t, 3db HDD-t, 2 rendszerventivel. Persze ha teheti az ember jobb ha vesz egy ilyen öreg táp helyére egy új és minőségi 400-450W-s egységet (legtöbb esetben ennél több nem is kell).
2012. aug. 18. 14:17
 4/4 A kérdező kommentje:

Azért is írtam hogy a táp az cserélve lenne (egyszer már jártam úgy hogy valami túlfeszültséget kaphatott a táp,durrant egyet + kis szikra és vitte magával a procit)!

Amúgy konkrétan az én konfigom adnám el és abból a pénzből (max 1-2e. Ft-ot kellene hozzátennem) venném meg a másik E6550-es konfigot!

2012. aug. 18. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!