Egy régi laptopból ha mindent kiszedek (hdd, proci, ram) akkor is elindul a BIOS?
Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 14:02
1/9 anonim válasza:
Ezekből ha bármelyiket kiszeded be sem kapcsol csak csipog,nemhogy mindent.
2/9 coopper válasza:
Szia.
HDD hiánnyal még el kell indulni a biosnak.
Viszont a másik kettő hiánya valóban csipogást vált ki a laptopból és el sem indul.
Elvileg a "csipogás"-ból lehet kideriteni, hogy mi baja van a szerkezetnek.
Memóriahiányos csipogást már hallottam, de hogy ha nincs processzor akkor mit csinál azt nem tudom, valószinűleg semmit, mivel a biost is a processzor "futtatja".
Üdv.
3/9 anonim válasza:
Proci nélkül még csipogni sem tud mivel nincs mi feldolgozza a bios információkat.
Ram nélkül csipog.
Hdd esetében bejön a bios de bootolni csak cd ről tud.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az a baj, hogy elindul de nem kapcsol be a monitorja, és a vga kimeneten sincs kép, de a venti megy, a ledek világítanak (amelyikeknek mell) kiszedtem a procit, nem változott semmi. Akkor lehet hogy procihiba?
2012. szept. 25. 14:51
5/9 anonim válasza:
ccfl hibára gyanakszom. Világítsd meg egy lámpával a monitort ha van kép akkor ki kell cserélni az invertert vagy a háttérvilágítás csöveit. Ha nincs kép akkor VGA hiba vagy alaplap.
6/9 A kérdező kommentje:
sajnos nincs úgy s ekép, már próbáltam. Hőlégfúvózzam meg a videochippet?
2012. szept. 26. 19:15
7/9 coopper válasza:
Szia.
Csak egy tipp : alaplapi elem kiszedése, és úgy bekapcsolni ? Vagy már próbáltad ? (Néha segit az elem kiszedés az ilyen gondokon).
Üdv.
8/9 A kérdező kommentje:
próbáltam.. :) azért köszi. de gondolom le is lehet merülve, de az nem lehet baj, mert akkor csak 161, 163-as errort adna (javítottam már ilyet)
2012. szept. 26. 22:41
9/9 anonim válasza:
Akkor valami olyasmi lesz amit már írtam. Vagy halott az alaplap vagy a VGA. Főleg ha nem is csipog. A processzor az ami a legritkábban megy tönkre tehát kétlem, hogy azzal lenne a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!