Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szektorhibássá tehet egy...

Szektorhibássá tehet egy HDD-t a tápegység?

Figyelt kérdés
Van egy asztali gépem, amiben gyakorlatilag a vinyók többsége szektorhibás lesz előbb vagy utóbb. A fő merevlemez, amin a rendszer van, teljesen jó benne, semmi baja. Viszont, amint újabb HDD-t vagy esetleg kettőt rákötök, akkor már probléma lesz pár hét/hónap múlva. A vinyók még garanciálisak, így ezeket sorra cserélik is, de már van olyan, amit most kellene negyedszerre lecserélni, és ez már elég gyanús nekem is.

2012. szept. 25. 00:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hazardteam

HDD Regenerator több nap mire le fútt, volt mikor 168órán át vártam.

Felesleges csinálgatni progival, ha garis, mert úgy is ki cserélik.

2012. szept. 25. 16:13
 12/17 Hazardteam ***** válasza:
Írta, hogy garanciális? És mi lesz a tárolt adataival? Hogy mennyi idő alatt "fut le" az relatív és a sérülések mértékétől, jellegétől, HDD mérettől is függ. Ne mondd, hogy felesleges, ameddig nem ismered a körülményeket.
2012. szept. 25. 16:32
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszotokat! A felmerülő kérdésekre az én válaszaim:

Idáig minden HDD garanciális volt, az adatokat le tudtam róluk mind menteni (igaz volt, ami belassult, és csak 1 Mbyte/sec-es sebességen futott, de 2 hét folyamatos futtatás mellett sikerült lementeni mindent) Amiről már simán nem lehetett lementeni, azt megoldottam GetDataBack progival.

HDD Regenerator amúgy szektorhibákat is képes megjavítani?

Milyen tápot ajálanátok, ami nem "tucat", és biztos jó is lesz? A Coolink milyen szerintetek? 2 ilyet néztem ki, itt nagyon az FSP-t vagy Chieftec-et ajánlottátok.

2012. szept. 25. 17:44
 14/17 A kérdező kommentje:

A jelöltek (kérlek ár/érték arányt nézzetek!):

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 25. 17:51
 15/17 A kérdező kommentje:

ez lemaradt:

[link]

2012. szept. 25. 17:52
 16/17 anonim ***** válasza:

Chieftec is nagyon jó, csak enm tudom az oemnél hogy van a garancia.

[link]

Ez jó lesz, +80 hatásfok.

2012. szept. 26. 18:25
 17/17 Hazardteam ***** válasza:

Bocsi, rég néztem ide.

"HDD Regenerator amúgy szektorhibákat is képes megjavítani? "

Igen. Ráadásul úgy, hogy az adatokhoz nem nyúl. Lényegében az oprendszer által (tévesen) hibásnak ítélt és megjelölt szektorokat mágnesezi vissza, VAGY ha tényleg sérült részhez ér, akkor a winchester tartalék (redundáns) területére iránítja át, vagyis cseréli. Ha csak pár bad sectorod van, akkor gyorsan végez, bár ez relatív, hogy kinek mi a gyors. De ha olyan, mint amit én kifogtam, hogy az egész winyó egy nagy bad sector, akkor bizony rengeteg ideig megy: http://www.youtube.com/watch?v=WhFEGn9nsnA

Tápból én FSP-t javaslok, valami 80+ bronze fokozatút legalább. Hexa is jó, de én inkább ilyet vennék: [link]

Ez még túl újés nem is biztos, hogy szükséged van 550-esre (mondjuk nem tudom mi vana gépedben) De annál a tápnál, amid most van, egy 10000-es Chieftec is jobb mindenesetre.. Ha hosszú távon gondolkozol, szerintem semmiképp ne spórolj a jóminőségű tápon. Rendkívül fontos.

2012. szept. 26. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!