Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szektorhibássá tehet egy...

Szektorhibássá tehet egy HDD-t a tápegység?

Figyelt kérdés
Van egy asztali gépem, amiben gyakorlatilag a vinyók többsége szektorhibás lesz előbb vagy utóbb. A fő merevlemez, amin a rendszer van, teljesen jó benne, semmi baja. Viszont, amint újabb HDD-t vagy esetleg kettőt rákötök, akkor már probléma lesz pár hét/hónap múlva. A vinyók még garanciálisak, így ezeket sorra cserélik is, de már van olyan, amit most kellene negyedszerre lecserélni, és ez már elég gyanús nekem is.

2012. szept. 25. 00:12
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Olyanról már hallottam, hogy a HDD különösként nem szereti ha a táp nem az előírt dolgokat tudja neki szolgáltatni, de akkor szerintem minden HDD így viselkedne.
2012. szept. 25. 00:14
 2/17 A kérdező kommentje:

Összesen 3 vinyó szokott benne lenni:

1.: rendszerlemez, 500 GB, Hitachi, már 3 éve jó, most sincs semmi baja (kop-kop)

2.: 500 GB, Seagate, már 3-szor cserélték, most megint szektorhibás lett, átlagban olyan 2 hónapot bírt ki

3.: 1,5 TB, WD, már 1x cserélték

+1.: 2 TB, WD, a Seagate vinyót váltotta fel, viszont kb. 10 napos használat után szektorhibás lett, és nagyon durván (pont mire rámentettem az 500-asról a cuccokat...), kb 2 hetembe telt mire lementettem róla mindent (1,5 Mbyte/s sebességre volt csak képes a vinyó), már ezt is cserélték, de jelenleg itt áll bontatlanul, így nem merem berakni a gépbe...

2012. szept. 25. 00:19
 3/17 anonim ***** válasza:
Bezony, lehet az is hogy azon az ágon ad le több/kevesebb feszt a táp. Egy konfig meg egy tápmárka nem ártana.
2012. szept. 25. 01:37
 4/17 Hazardteam ***** válasza:
Simán! Pár éve én is így jártam. Vagy 4 winyómat kicsinálta egy sz@r táp, a végére kattogtak is rendesen. Szerencsére 3-at sikerült regenerálni, azóta is köszönik, jól vannak.
2012. szept. 25. 02:10
 5/17 A kérdező kommentje:
táp: Stability Power 550W 12cm
2012. szept. 25. 03:29
 6/17 anonim ***** válasza:

ilyen tápról még életemben nem hallatom, klasszikus noname táp, szerintem cseréld le egy minőségire.

Általában zárlatosak szoktak lenni, a sz*r táptól.

Fps hexa tápot vegyél, vagy chieftecet, árban elfogadhatók.

2012. szept. 25. 08:41
 7/17 Golan Trevize ***** válasza:
Nekem egy régi lakótársam hazavágta egy tápomat (nem akarta megvárni, amíg kikapcsolásnál települnek a frissítések, ezért kihúzta a konnektorból), és tele lett hibás szektorokkal a vinyó.
2012. szept. 25. 09:02
 8/17 anonim ***** válasza:
Így van, cserés. FSP vag Chifi a helyére és nem lesz több gondod vele. :)
2012. szept. 25. 10:26
 9/17 Hazardteam ***** válasza:

"ilyen tápról még életemben nem hallatom, klasszikus noname táp, szerintem cseréld le egy minőségire"

Stability Power=Linkwood=F05

Instabil, tucat táp, amiből kifoghatsz "jó" példányokat (értsd: amelyek normál paraméterek között működnek egy ideig) de a fórumok szerint hajlamos kinyírni nem csak a winyókat, de még az alaplapi kondikat, IC-ket is és szeret hirtelen meghalni random.

2012. szept. 25. 13:28
 10/17 Hazardteam ***** válasza:
Vegyél egy normális tápegységet, a winyókra meg eressz rá HDD Regenerator-t (ezt kifelejtettem) Persze az új táp beszerelése után..
2012. szept. 25. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!