Megérné ez a számítógép? (játékra)
nos,volt egy ilyen kérdésem 1 héttel ezelőtt is,akkor lehurrogtak és oltogattak hogy hülyén raktam össze,nem éri meg stb. na most többet keresgéltem és szerintem jobbakat találtam,ez a specifikáció már megérné?(fontos hogy a legújabb játékok is maxon fussanak,mert videózni szeretnék)Ha valakinek lenne türelme akkor privátban esetleg össze tudna állítani egy gépet? Meg pár tanácsot még elfogadnék azért... Eddigi spec. amit kiválasztottam:
Processzor- AMD FX 8-Core FX-8120 dobozos Socket AM3 40k
Alaplap- ASRock 990FX Extreme3 27k
VGA- Gigabyte GV-N550D5-1GI 1GB GDDR5 30k
RAM- 8GB 2133MHz DDR3 RAM Geil Black Dragon SPD:11 (2X4GB) 18k
Winchester- 1TB Seagate 3.5" 7200rpm 32MB SATAIII winchester ST31000524AS 20k
Ház - ooler Master Elite Knight 350 12k
Táp - FSP Hexa 500W 14k
Hűtés - Xilence AMD AM2 IceBreaker 64 Pro 6k
Előre is köszönöm!
Nincs semmi gond a 8magos procival csak amit te szeretnél bőségesen el lehet érni a 6magossal ( amúgy ezek 3-4magos procik csak 6-8szálon dolgoznak :D) és ha pl. a játékokat nézzük rengeteg ki se használ 2nél több szálat és valóban, nem lehet tervezni olyan hosszú időre :x
Szóval ha mindenképpen játékok a lényeg akkor értelmetlen leállni egy drágább procinál miközben a vga gyenge (már gyenge a kerethez amennyit szánsz az egészre).
"és már olyan gépfejlesztésre vágyom hogy minden kivétel nélkül fusson rajta ha nem is full maxon de high-on,értitek.:)"
Pont ezért vegyél FX-6100 + HD7870-t. FX-6100 rendesen kihatja a HD7870-t. FX-8120 + HD7770nél akkora GPU limit lenne,mint a ház.
Azzal mi a gond amit Muñez Fernandez rakott össze :o
Ott ugye a kitárgyalt fx 6100 van, 6szálon szerintem jól fogsz tudni dolgozni. Persze egy 8120 jobb de nem mérföldkövekkel jobb illetve játékok szeretni fogják a 7870et :P Illetve még a ramból és az alaplap árából lett ugye leszedve abban a konfigban de szerintem az bőven jó.
a különbség az lenne, hogy amíg mondjuk egy adott renderelés az Intel Ivy-val úgy 40mp ig tart, az FX-6100 al 50mp-ig.
Tehát ilyen sebességnövekedést ér el, de cserébe a VGA harmatgyenge.
#utolsó:
Ha most jobban érzed így magad hogy kiadtad magadból,akkor jó...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!