Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számítástechnika guruk!...

Számítástechnika guruk! Kérdés: Van egy gépem otthon amit csak akkor használok ha nem viszem haza a laptopot. De elég lassú már szegényke. Érdemes lenne még rajta valamit húzni ram? Videókártya? , segítene még rajta valamit?

Figyelt kérdés

Csak filmnézésre és netezésre kell. Tudom hogy szutyok egy gép de inkább hazaviszem a laptopot mindig minthogy 50ért vegyek egy használt konfigot bár lehet hogy az lesz ha nem lehet ezen már segíteni. Értelmes válaszokat kérek. És leginkább azt hogy a sok gyenge láncszem közül mi a leggyengébb? :D

AsRock p4v88+

Intel Pentium4 3.00GHz

1gb Ram:

-512 MB PC3200 DDR 200 MHz

-256 MB PC3200 DDR 200 MHz

-256 MB PC3200 DDR 200 MHz

nVIDIA GeForce FX 5500

2012. szept. 6. 23:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Csak filmnézésre és netezésre kell."

Ezért a 10-eshez csatlakoznék, ezeket a funkciókat és még komolyabbakat is remekül elláthat ez a gép. Én újratelepítést javaslok nem tart tovább, mint a tisztogatás, töredezettségmentesítés, víruskergetés és biztos a jó végeredmény. Egy friss XP SP3, driverek, és ha nincs hardveres gond, akkor tökéletes lesz, az említett funkciókra.

/költeni tényleg felesleges már rá, jó így is, ahogyan van/

2012. szept. 7. 07:20
 12/14 A kérdező kommentje:

2002-es XP SP3 oprendszer fut rajta.

Sose volt dúrván töredezett de azt megcsináltam. Milyen vírusírtót ajánlotok amit ingyen is be tudok szerezni? vagy milyeneket?

AVG-t használok. Újrarakni nem igazán akarom mert sok adat van rajta. 250gb-ot nem tudok hova pakolni.

Miket pucoljak még ki rajta?

Az a bajom vele csak hogy youtube mellett már ha egy pár oldal meg van nyitva akkor akadozik a zene néha megáll "gondolkodni"

Jah és a ramok 400-asok nem értem hogy miért 200-on futnak...

Hogyan helyezzem el őket? így vannak berakva ahogy a sorrend van

2012. szept. 7. 09:39
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezért lett volna jó particionálni, hogy a rendszert bármikor újra lehessen húzni. Ha majd el tudod helyezni a rajta lévő adatokat, akkor érdemes lehet megcsinálni egy particionálást újratelepítéssel.

A DDR400-as memóriák valós órajele 200Mhz, míg a hatásos órajelük 400MHz. Sok alkalmazás a valós órajelet tünteti fel (azaz a 200MHz-t).

A gép filmezésre és netezésre tényleg elégnek kell, hogy legyen, max a komoly bitrátájú HD filmek fognak ki rajta illetve Youtube-on is bele lehet szaladni egy-két combosabb videoba, amit a videokártyád sem tud gyorsítani, így mindent a CPU-nak kell megoldani.

2012. szept. 7. 09:52
 14/14 A kérdező kommentje:

32 és 201 gb-ra van patricionálva

de sok program meg +adat is van a rendszer meghajtón.

Megcsinálom ezt a pucolást aztán ha nem hoz jó eredményt akkor újrarakom. De azért szerintem egy 15öst ráköltök az belefér. 1 használt vga meg ram. Azzal még kihúzza egy darabig.

Gamelésre meg ott a laptop...bár már azon sem játszok..annó még a régi gépen toltam a csét ezerrel :D

2012. szept. 7. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!