Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha törlöm a partíciót úgy a...

Ha törlöm a partíciót úgy a rajta levő szektorhibák is elvesznek?

Figyelt kérdés
2012. szept. 3. 22:45
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
úgy értem nem lesz velük több gondom?
2012. szept. 3. 22:52
 2/14 anonim ***** válasza:
A szektor hiba fizikai eredetű, szoftveresen semmit nem tudsz vele kezdeni.
2012. szept. 3. 23:00
 3/14 A kérdező kommentje:
a logikai szektorhibáról beszélek ami másolás közbe keletkezett
2012. szept. 3. 23:18
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom ez alatt pontosan mire gondolsz, de azt egy töredezettség mentesítéssel is meg lehet oldani.
2012. szept. 3. 23:39
 5/14 anonim ***** válasza:

Elvileg egy teljes formázásnak megkéne oldania a problémát

Ha nem oldja meg akkor talán ezzel a programmal próbálkozhatsz még [link]

Írd ki CD-re és azzal indítsd a géped

2012. szept. 3. 23:42
 6/14 anonim ***** válasza:

A logikai és a fizikai szektor hiba két különböző dolog.

Fizikai szektorhibával gyárilag is tele van a winyód, mivel egy gyártási folyamat során mondjuk csak 1 terrásat csinálnak, de ha sok a hiba a lemezeken akkor lekorlátozzák, nekem ezért csak 750 Gigás a winyóm, ez egy normális gyártási folyamat. Persze a használat során is keletkeznek ilyenek, ezeket egyes programokkal le lehet tiltani, de a D2D recoverynek ezt elvileg menet közben meg kell oldania, persze nem mindig sikerül.

De a legtutibb elvileg a lassú partícionálás.

Bár ezt manapság már több 100 gigás winyóknál nem alkalmazzák mert egy élet mire megcsinálja.

Nekem a 750-esre 3 órát írt. :D

A logikai szektor hiba törléseknél és áthelyezéseknél adódik, mikor tudod hogy PL. 120 gigás a winyód de a felmásolt cuccok csak 100 gigát érnek el és tele van.

Ne menjünk bele a bruttó és a nettóba, ez egy példa.

Ekkor egy sima formázás mindent megold mert törli a teljes partícióját a hibás szektorokkal is.

2012. szept. 4. 12:34
 7/14 anonim ***** válasza:

"De a legtutibb elvileg a lassú partícionálás. "

Na erről még nem hallottam. Lassú partícionálás???

2012. szept. 4. 18:22
 8/14 anonim ***** válasza:

Nem ez a neve, de tudoood, az a fajta formázás, amikor szépen nullákkal is teleírja a lemezt, azaz mindent kigyomlál a fenébe.

A gyors formázás csak fájlok indexeit semmisíti meg, az adatokat fizikailag a lemezen nem.

2012. szept. 4. 21:58
 9/14 anonim ***** válasza:
A gyorsformázás és a normál sem írja felül a szektorokat adatokkal, az igaz, hogy a normál formázás szektorhibákat is keres...
2012. szept. 5. 15:34
 10/14 anonim ***** válasza:
Rosszul írtam! Formázást akartam, de tényleg tele írja 0-ákkal az üres helyet, az biztos.
2012. szept. 6. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!