GTX 680 vs HD 7970? Melyik jobb hosszútávra?
Bosko mielött a nem a vram szövegel elszálnál azért van ahhol számít már mint pl 7970 en föleg ha jövö szempontját nézed :)
valószinüleg tud profitálni rengeteg monitoron hatalmas QFHD ban belöle
nem biztos hogy nem lesz olyan játék ami 2GB nál megál Ultra grafikán
és az sem biztos hogy csak játékra lesz használva mindég
technológilag meg ha nem is lesz napra kész de 1-2 évig elnyöszörög Ultra vagy nagyon közeli beállításokon
tudja valaki mikor lesz dx12? amig nincs addig komly új látvány elem nem lesz játékokban (amivel mostani technológia ne birna) föleg mivel pont a jövöbe tervezték ezeket a technológiákat
persze lehetséges hogy HD8xxx, GTX7xx széria dupla teljesítményü lesz de akkor mi van?
mak 2x QFHD n is lehet majd játszani velük :)
"Bosko mielött a nem a vram szövegel elszálnál azért van ahhol számít már mint pl 7970 en föleg ha jövö szempontját nézed :)"
Szövegértés 1-es. Soha nem mondtam, hogy NEM számít a VRAM. Azt esetleg, hogy nem az az elsődleges.
"tudja valaki mikor lesz dx12?"
Nem nagyon, de most egyesek megkérdőjelezik a DX jövőjét.
" amig nincs addig komly új látvány elem nem lesz játékokban (amivel mostani technológia ne birna) föleg mivel pont a jövöbe tervezték ezeket a technológiákat "
Ezt nem értem. Annyit leszűrtem, hogy szerinted addig semmi érdemlegi változás nincs amíg nincs DX12. Ott van pl a DiRT Showdownt. A foward + lighting nélkül messze nem lehetne ennyi pontfényforrást kezelni(persze ennek meg van a böjtje is, láthatjuk hogy megy kepleren) és esti sokat dob a látványon is. Persze ezt foward render motroknál könnyű beépíteni, deffered rendernél aligha(de az AMD dolgozik az ügyön). Ott van pl a GI, kezd ez is terjedni. Persze itt vannak variációk, jobb-rosszabb minőségben. A rosszabbra példa a Far Cry 3, az övé még 2003-as alapokon fekszik, de cserébe nem olyan erőforrás igényes mint pl a GR Future Soldieré, és konzolon is fut.
Az nV-nek ami most nem szimpatikus az a DX11.1-ben a shader-trace interface, de ennek hatása se borítékolható, meg hát még kissé mondhatjuk a jövő zenéjének is.
Na szépen eltértem. A lényeg, hogy a DX-ek ne adj akkora jelentőséget szerintem.
A jövőbe mutató technológiákról meg annyit, hogy se a kepler se a GCN nem egy VGA piaci minta példa, és a fejlesztőknek szar ez, mivel kissé messze került egymástól a két architektúra(de van arany középút is).
Aha, ez cseppet se játék és beállítás függő, ugye?
tudok olyat is mutatni ahol meg a GTX 680 a HD 7850-et hozza.
"Még a gtx 670 is gyorsabb mint a HD7970"
Nem függ se a játéktól, se a beállításoktól, ugye? Hát persze.
"Na, kinek volt igaza? "Na, kinek volt igaza? "
Tényleg beleakarsz menni ebbe a vitába?
Amúgy grat megtaláltad a BF3-at, ami pl híresen jól megy nV-n. Ez már elég is?
Am itt van amiről írtam [link] ez még kikapcsolt GI-vel volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!