Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » GTX 680 vs HD 7970? Melyik...

GTX 680 vs HD 7970? Melyik jobb hosszútávra?

Figyelt kérdés
Láttam tegnap egy ilyen kérdést, írták a HD 7970-et az ára miatt. Na már most én egy árba tudnám őket venni, haveron keresztül 100K-ért.

2012. aug. 23. 01:24
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
40%
főleg az asus vezérlős
2012. aug. 23. 12:02
 12/51 anonim ***** válasza:
51%

"főleg az asus vezérlős"

Hogy mi?

Az nv sokkal halkabb? Szerintem ez erősen hűtésbrand függő. Akkora fogyi különbség meg a kettő között nincs, hogy ilyen nagy dolgokról beszéljünk.

De ha már idióta érvek, akkor a HD 7970 mellett szól a DX11.1 shader trace toolja.

2012. aug. 23. 12:14
 13/51 TOXIC. ***** válasza:
38%

Persze, nem is arra gondoltam, hogy mindenhol erősebb a 680. Ilyen kis erőkülönbségű kártyáknál nyilván vannak játékok, beállítások, ahol az egyik, és vannak dolgok, amelyben a másik kártya.

Én BF3-ra gondoltam pl, mert nekem az számít, azzal játszom sokat, és ott az nv akár 6-7 fps-t ráver. Azonban fullhd-nál magasabb felbontáson (amire az ilyen erős kártyákat veszi az ember) már csupán 2-3 fps különbség van, ami semmi.

2012. aug. 23. 13:46
 14/51 anonim ***** válasza:
19%
"akkor a HD 7970 mellett szól a DX11.1 shader trace toolja." Az meg mi? Arról meg tudsz, hogy a kepler is támogatja a DX11.1-et?
2012. aug. 23. 15:50
 15/51 anonim ***** válasza:
29%
A shader trace toolról volt a hangsúly..
2012. aug. 23. 15:53
 16/51 anonim ***** válasza:
25%
És azt te tudod mi? Mert bevallom én nem.
2012. aug. 23. 15:55
 17/51 anonim ***** válasza:
52%

A DX11.1 egyik nagy ficsőre, a lényege, hogy segíti a fejlesztőknek a komplex számítások integrálását a játékokba.

"Arról meg tudsz, hogy a kepler is támogatja a DX11.1-et?"

Ezt most komolyan meg kellett kérdezni? Amúgy támogatja, de az nV erre nem veri magát, jogosan is, hiszen a fenti dolog minden, csak nem szerencsés ennek az architektúrának.

2012. aug. 23. 19:52
 18/51 anonim ***** válasza:
52%

TOXIC

A BF3 elég szerencsétlen esete annak amikor puszta feltevésből kell butítani egy játékot, mivel nincs adott hardver amin tesztelni lehetne.

2012. aug. 23. 20:51
 19/51 anonim ***** válasza:
21%
És te tudod, hogy mi nem jó az nV-nek meg a keplernek? Meg tudod, hogy mi volt a BF 3-al? Oké, jól van.
2012. aug. 24. 00:55
 20/51 anonim ***** válasza:
45%

"És te tudod, hogy mi nem jó az nV-nek meg a keplernek? "

A kepler compute képességei elég gyengék(ennek oka mondjuk a kis shared memroy teljesítmény stb.). Na a lényeg, hogy láthatjuk hogy teljesít a kepler "nagy/nagyobb" compute terhelés esetén. Ezt külön nem részletezném, találsz teszteket. Na már most ha ezek nem fekszenek neki, akkor szerinted egy olyan újítás ami az olyan megoldások beépítését segíti amik támaszkodnak a compute képességekre jól fog jönni a keplernek? Nem.

"Meg tudod, hogy mi volt a BF 3-al?"

A BF3-at a kepler miatt butították. mivel a trend az volt, hogy a komplexebb számítási képességek nőnek, így ők se gondolták, hogy az nV visszalép a keplerrel a fermihez képest(ilyen téren a kepler a leggyengébb DX11-es architektúra) ilyen téren. Mivel ezt az nv megmondta, hogy nem lesz benne erős, így néhány megoldást kukáztak amik nagyon terhelték az LDS-st. Na már most, jogosan tenné fel az ember, hogy ez egy GE-s játék akkor mi a köze az nV-nek? Egyrészről húzó cím, nem tesz jót a piacnak ha egyik gyártó csúfosan rosszul szerepel. Másrészről az nV-nek az EA-vel szerződése van.

2012. aug. 24. 01:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!