Szerintetek mennyire "future proof" manapság egy 60-100ezer forintos vga?
Pár hónapja kezdtem el összerakni egy új konfigot amiben eddig egy régi vga szolgált ami még régebbi konfigomból maradt meg és most szeretnék venni egy hd 7850/7870-et.
Nos nézegetem pár hete a különböző kártyákat, teszteket stb. és el vagyok keseredve. Ezek a kártyák amik elvileg a középkategória, illetve nem is beszélve a más felső kategóriás 7950/7970 vagy 660 ti/670 is mind alig produkálnak valamit jó néhány mai játéknál fullhd-ban ami manapság azért már új konfigok esetén amik játékra készülnek alapnak számítanak.
Sok tesztben látom, hogy a fent említett vga-k alig érnek egy bf3/crysis2-ben 30-40 vagy 50-60 fps-t, no nem mondom ez bőven játszható kategória de ha most kiadok 60-100ezret 1 kártyáért akkor a mai játékkal tudok csak éppen, hogy maxon játszani? Nem beszélve például az olyan .. nem is tudom direkt ennyire brutálisra készült? játékokról mint a max payne amin egy 1920*1080as felbontáson max beállításokkal még egy gtx690 is elvérzik egy 22fps-el.
Az lenne a kérdésem fő lényege, hogy szerintetek érdemes-e mindezek ellenére talán elgondolkozni a helyemben egy konzol vásárlásán? Úgy értem a helyembent, hogy az elkövetkezendő legalább 2 évben nem lesz egy fillérem se még egy vga-ra, viszont szeretnék még fullhdban játszani max némileg levett beállításokkal 2 év múlva is.
Ez a kérdés persze nem arra irányul, hogy lássatok a jövőbe csak elgondolkoztam, hogy mi értelme ennyi pénzt költeni ha már alig jók valamire a mai játékok mellett ezek a kártyák, mi lesz így akár csak jövőre?
"...szerintetek érdemes-e mindezek ellenére talán elgondolkozni a helyemben egy konzol vásárlásán? Úgy értem a helyembent, hogy az elkövetkezendő legalább 2 évben nem lesz egy fillérem se még egy vga-ra, viszont szeretnék még fullhdban játszani..."
És melyik konzolon is szeretnél full HD-ban játszani? Csak mert a mostaniak a 720p-vel is szenvednek, sokszor még a 30 fps se jön össze, ha egyáltalán elérhető a 720p.
Igen ez egy kicsit levegőbe beszélés szintű "érdemesebb-e konzolt venni" beszólásom volt :D igazából nem is néztem utána az manapság miként megy, bár egy ipon-os hírben a minap olvastam crysis 2-vel kapcs, hogy konzolon az már nem úgy néz ki.. Csak hát így még szarabb.
Most ha belegondolok egy 80ezres kártya viszi a mai játékokat egy jó 50-60 fps-el fullhd-n, és már vannak olyan durva játékok amikhez erőmű kell ha élsimítást akarok használni akkor mi lesz így később :D
Mikor 4 éve egy ismerősnek összeraktam egy gépet és akkor egy geforce 8800 gt raktunk bele akkor az drága volt de még idén is játszott vele és noha persze már így 4 év elteltével nem fullhd max élsimítás :D de ... úgy érzem ez így szívás, hogy régebben egy drága kártya meg is érte, manapság már lehet lesz olyan aminél nem tudsz mindent kihúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!