Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy régi gépem, és szeretn...

KINGMAX kérdése:

Van egy régi gépem, és szeretném kicsit feljavítani. Milyen új hardvereket kell vennem, egy mai értelemben vett jó géphez?

Figyelt kérdés

A jelenlegi hardvereim:

- CPU: Inetel(R) Celeron(R) CPU 2.66GHz

- Videokártya: ATI Radeon HD 2600 Series (ez nem az eredeti)

Nem értek hozzá, nem tudom mennyire látszik.

A videokártyát szeretném megtartani, és egy új processzort és alaplapot venni, mifélét, és az milyen árban van?

Előre is köszönöm!

2012. aug. 14. 16:22
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ja, és egy 1Gb RAM
2012. aug. 14. 16:22
 2/21 anonim ***** válasza:
Ebben a gépben minden elavult. Esetleg ha SATA csatlakozású merevlemezed és DVD íród, meg nem mini házad van, akkor azokat megtarthatod.
2012. aug. 14. 16:25
 3/21 A kérdező kommentje:
Nekem mindegy, de nem vehetek másikat, hanem csak ezt fejleszthetem, akkor egy jó gépet szeretnék összehozni, milyen procit, alaplapot és videokártyát vegyek?
2012. aug. 14. 16:28
 4/21 anonim ***** válasza:
Mennyit tudsz rászánni?
2012. aug. 14. 16:31
 5/21 anonim ***** válasza:

Fontos lenne ha a következő kérdésekre tudnál válaszolni, mert enélkül nehéz segíteni:

-milyen csatlakozású a merevlemezed?(Windows eszközkezelőben megkeresed a merevlemezt, és leírod ide a pontos típusát, annyi elég)

-milyen az optikai meghajtód(ezt is ugyanígy)

-milyen márkájú,típusú és hány wattos a tápegységed(fontos a márkája! szoftveresen nem tudod megnézni, csak ha leveszed a gépház oldalát, és vagy fent vagy lent, leolvasod róla az adatokat. maga a tápegység úgy néz ki mint egy kis doboz. az oldalán a matrica és azon vannak az adatok)

-és nem utolsó sorban, mennyi pénzed van maximum fejlesztésre?

6/21 anonim ***** válasza:

A lényeget nem irod hogy milyen alaplap. Csak tippelem hogy agp-s vga, viszont igy nem érdemes megtartani a videókártyát sem.

A memóriát biztosan bőviteni kell, komolyabb cpu kell bele - ez már alaplapfüggő mi a max amit még kezel - ebben az esetben maradhat a vga. Ez a legolcsóbb verzió.

Ha ennél több pénzt szánsz rá akkor a teljes gépcsere lesz a jó döntés, meghajtókat, házat, szerencsés esetben tápot megtarhatod.

7/21 Hazardteam ***** válasza:
Lehet hülye vagyok, de néha önellentmondásnak tűnnek a szavaid.. Ha csak a videokártyát akarod megtartani, viszont olcsón akarsz jóval erősebb gépet, akkor javaslom alaplapnak az: ASRock sFM1 Vision A75M-HVS -t (kb. 13500-ft), processzornak a 4(Llano) magos AMD Athlon II X4 641 Socket FM1 -et (kb. 17000-ft) ramnak, meg valami olcsó DDR3-as, legalább 1333Mhz-es változatot, pl. CSX, vagy Kingston. A kártyádat nem említetted milyen csatolófelületű (AGP, vagy PCI-Express) úgyhogy alapnak vettem az utóbbit.
2012. aug. 14. 16:37
 8/21 A kérdező kommentje:

Jó tudom, nem értek hozzá...

Na a lényeg:

- Merevlemez: Maxtor 6L080L0

- Optikai meghajtók:

- Pioneer DVD-RW DVR-212 SCSI CdRom Device

- TSSTcorp CDW/DVD SH-M552C

- Tápegység:

- KHC

- USP5550

- 553W

2012. aug. 14. 17:02
 9/21 A kérdező kommentje:
A pénz amit szánok rá, olyan 60e és 80e között mozog.
2012. aug. 14. 17:03
 10/21 anonim ***** válasza:
A házat, meg a tápot megtarthatod. Meg a DVD meghajtót :)
2012. aug. 14. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!