Netbook vagy notebook?
Koliba kellene leirom az igényeket:
Tudjak normálisan netezni
Tujam használno normálisan az office-t
Esetleg egy egy filmet megnezni meg zenét hallgatni.
Hosszú üzemidö ha megyek haza pl vonaton használás miatt vagy ha be kell vinnem suliba.
Ne legyen nagyon drága max olyan 70-90ezret szánok rá
Nos melyik legyen? Esetleg linket kaphatok?
Notebook.
Alacsony terhelésen az újabbak már elmennek 4-5 órát, és legalább normálisan lehet rajtuk olvasni vagy filmet nézni - ez a netbookokon esélytelen.
Érdemes figyelni az akciókat, nemrég volt egy második generációs i3-as Asus 96 ezerért, az annyiért ajándék volt, igaz, az akksija nem volt túl erős. De 80-90-ért szinte mindig lehet normális notebookokat kapni.
Pl egy ugyanilyen specifikációjú Lenovo volt nálam nemrég 92 ezerért, tehát ilyen hardverrel számolhatsz:
Én netbookot nem vennék. Mindennapi használatra sokkal jobban alkalmas egy notebook. Az általad leírt alkalmazásokhoz bőven elegendő egy alap notebook, azt kifoghatsz 90 ezer körül.
Indoklás:
Tudjak normálisan netezni - ebbe még belefér a netbook, ha nem zavar a kijelző kis mérete
Tudjam használni normálisan az office-t - a netbook kis gombjai erre nem annyira jók, különösen ha férfi vagy
Esetleg egy egy filmet megnézni meg zenét hallgatni - a netbookokban általában kevés az adattárolás számára rendelkezésre álló hely, hiszen többnyire nem merevlemez, hanem flash-memória vagy SSD meghajtó van benne. Továbbá filmnézésnél gondot okozhat a kisméretű kijelző
mi a rossz benne?
-kicsi, olcsó kijelző
-igen lassú hardver
-vastag, ormótlan
-Win7 Starter van általában
Egyértelműen Notebook. A netbook ellenfele a tablet már.
Nekem egy Lenovo s10-2 van, teljesen megfelel a leírásodnak.
Kb 4 óra film, kikapcsolt kijelzővel 8 órát zenél.
Office kezelés nem gond rajta.
Ja és miért olyan lassu? Ugye a processzor adja a gép sebességét? Kb mennyi az ami màr elfogadható?
Ja meg mi a memória vagy micsoda? Az mire való?
3. vagyok. Te tudod... De majd ha a szakdolgozatodat állsz neki begépelni a netbook billentyűzetén, akkor majd jusson eszedbe ez a válasz. Én is szoktam telefonról netezni, de nem mindegy, hogy pár sort vagy 60 oldalt ír le az ember...
Engem mondjuk zavarna a gyenge hardver és a DVD olvasó-író, hiánya is, de ha neked netbook kell, akkor vegyél azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!