Kezd lassan összeállni egy gamer konfig az elképzelésemben, de mielőtt megvenném, kaphatnék véleményeket róla?
AMD FX-6100 proci
Asrock 870 Extreme 3 deszka
Kingston 2X4 GB 1600 Mhz Hyper X Blue RAM Dual Channel RAM Western Digital 1TB 64 MB SATA3 vincsenzó
Sapphire 7850 OC 2GB karesz
Chieftec-iARENA GPA-500S8 táp
Cooler Master Elite 370 sapka
Köszi srácosok a sok értékes infót! :) Mentazöld!
"Nem tudni, főleg most, hogy az APU-k terjedése előtt vagyunk. Ilyen szempontból lehet jövőképesebb ha vársz októberig az FM2-re." Ezt kifejtenéd nekem mit jelent érthetőbben :D
"Ezt kifejtenéd nekem mit jelent érthetőbben :D"
Persze, akkor fapados magyarázat. A homogén több magos CPU-k skálázhatósága megszűnt. A gyártók mostanság(kissé megkésve) kezdtek el a jövőn gondolkozni. Az összes nagyobb gyártó ugyanarra jutott, APU-kal lehet a teljesítmény skálázást tartani. Az első APU-k már kint vannak(pl AMD Llano, Brazos stb..), és a vishera után már csak APU-kat fognak gyártani asztali szegmensbe. Persze nem arra kell gondolni, hogy egyik nap még hű de kafa gépem van, másik nap meg szart se ér, ez egy viszonylag lassú folyamat lesz, míg ezek lecserélődnek, hisz a programozási modell is átalakul, a programozóknak is bele kell szokni(erre elsősorban az AMD reagált jól, ennek szülötte a HSA). Szóval én hosszabb távlatba, kissé a jövőt latolgatva gondolkodtam.ű
"És mi lenne ha nem várnám meg az FM2-t, hanem Intel i5-re voksolnék?"
Egy ideig semmi, sőt.
Több, mint 200, procin, alaplapon, proci hűtőn lehet spórolni, ha lemondasz a CPU tuningolásról, és akkor kijön 200-ból. RAM-ból is elég lehet 4gb, azzal is spórolhatsz pár ezer ft-ot.
" ha lemondasz a CPU tuningolásról"
Azt már te elintézted a H77-es lappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!