Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy teljes sebesség...

Miért nem megy teljes sebességgel?

Figyelt kérdés
Van egy laptopom és egy routerem. A laptop dell inspiron n 5110, a wifi router pedig tp link wr-941nd. Elméletileg mind a kettő b/g/n 300 megabites. Hogyha a tesom gépére másolok valamit(vagy ő az enyémre) akkor ha a laptop kábellel van a routerre kötve 100 megabitel másol, de ha vifivel akkor csak 30-40 el(a laptop a wifi router mellet van). Miért van ez, miért nem használja ki a sebességet. Tudom hogy a routereken feltüntetett érték csak elméleti sebesség, és a valódi jó esetben felét közelíti meg, de ugyis 30-40 megabitnél többet vártam. Mi lehet itt a probléma? Valami el van állítva?

2012. júl. 26. 20:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A 300Mbps-nek a linkelt oldal szerint inkább a hatótávolsághoz van nagyobb köze mint az átviteli sebességhez.
2012. aug. 22. 20:51
 12/13 anonim ***** válasza:

ácsi ácsi..

Itt azért több tényezőt is figyelembe kell venni nem csak az adatátviteli eszközök típusát..

A Wifis résszel nicsen baj... a víruskeresővel sem (ez természetes hogy keresgéli...

A probléma ott kezdődik hogy mekkora a winchesternek a maximális adatátviteli sebesége..

Nekem egy MAXTOR DiamondMax 120-asom vana gépemben, és 35-40 Mb/Sec-mal többel nem megy.. Rgo a LAN-on keresztüli másolás sem fog tudni többel menni...

ha Sata/II -es típusú van, akkor se nagyon több (én tapasztalataim szerint...)

Közrejátszik még a memóriakártya is az alaplapon..

Meg kell nézni a pontos típusát, és google-ban rákeresni a specifikációira..

Ott is ki kell írniuk hogy mekkora az a legmagasabb adatátviteli mennyiség/sec...

Ugyanígy a processzornak is meg kell nézni..

Elméleti 40 mbps hozható ki egy felső-középkategóriás gépből...

"Aki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli..." :)

Persze ez csak az én tapasztalataim, nem kell nekem hinni...

De gondold végig józan paraszt ésszel, és számolgass kicsit! :)

Üdv: kebab

2012. aug. 23. 09:22
 13/13 A kérdező kommentje:

A vincseszterem wdc wd6400bpvt-75hxzt3, Sata II csatlakozóval, 8mb puffer. Aida 64 szerint a lemezmeghajtó tesztnél Random read 70 mb/sec volt.De szerintem ha kábelen keresztül megy a 10 mb/s akkor wifinél is kellene hogy menjen.

[link]

'Közrejátszik még a memóriakártya is az alaplapon.. '

Ha ez alatt a ramot érted, az ddr3, 667Mhz, 8 gb.Itt egy kép.

[link]

A processzor nem hiszem hogy rossz lenne, elvégre 8 magos i7. i7 2670 qm, 2200Mhz(22*100),turbo 2800Mhz(28*100)L3 6mb, itt egy kép.

[link]

Szerintem valamilyen beállítással lesz a gubanc, legyen az a routeren vagy a laptopon.

2012. aug. 23. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!