Miért nem megy teljes sebességgel?
Figyelt kérdés
Van egy laptopom és egy routerem. A laptop dell inspiron n 5110, a wifi router pedig tp link wr-941nd. Elméletileg mind a kettő b/g/n 300 megabites. Hogyha a tesom gépére másolok valamit(vagy ő az enyémre) akkor ha a laptop kábellel van a routerre kötve 100 megabitel másol, de ha vifivel akkor csak 30-40 el(a laptop a wifi router mellet van). Miért van ez, miért nem használja ki a sebességet. Tudom hogy a routereken feltüntetett érték csak elméleti sebesség, és a valódi jó esetben felét közelíti meg, de ugyis 30-40 megabitnél többet vártam. Mi lehet itt a probléma? Valami el van állítva?2012. júl. 26. 20:58
1/13 anonim válasza:
A router 54Mbps-es. Ez a maximális, kb. 35 az átlag(gyors másolás).
2/13 A kérdező kommentje:
2012. júl. 26. 22:03
3/13 anonim válasza:
Ezekhez pont nem érted, de a többihez igen.
4/13 anonim válasza:
A laptop adaptere g-s azaz elméleti 54 és gyakorlati 10-20-30Mbit-es sebességre képes. További info: [link]
5/13 A kérdező kommentje:
Intel Centrion Wirelles N 1030
Ilyen kartya van a gepbe, és az intel oldala szerint 802.11 b/g/n Wifi + Bluetooth... up tu 300 Mbs of Wifi.
2012. aug. 8. 10:35
6/13 anonim válasza:
És mi van a tesód gépével? Ő is wifin van? Ha igen, milyen eszközön keresztül?
Van bármelyikőtök gépén Avast?
7/13 A kérdező kommentje:
A tesom gépe kábelen keresztül van folyamatosan. Az én gépemen Eset Nod32 antivieus + Comodo Firewall van a tesómén meg Avast.
2012. aug. 14. 19:07
8/13 anonim válasza:
Lehet akkor, hogy az Avast fogja az ő gépén a cuccot.
9/13 A kérdező kommentje:
De csak akkor fogja amikor én wifin vagyok?Az avastnak nem kellene számítson hogy én kabelen vagy wifin vagyok a routerre csatlakoztatva. De azért megpróbálom
2012. aug. 14. 19:22
10/13 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam, nem jött be :(
2012. aug. 14. 19:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!