Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Elég komoly gondom akadt a...

Elég komoly gondom akadt a Videó kártyámmal, hozzáértők segítségét várom sürgősen?

Figyelt kérdés

Na szóval, ott kezdődött az egész hogy a gépem eléggé belassult, gondoltam kitakarítom, nem először csináltam, rutinosan ment. Mikor a gépet összeraktam azt vettem észre hogy médiáknál/játékoknál és 10-15 perc után lefagy. egyből szoftveres problémára gondoltam, de miután nem találtam semmi nyomos okot, és harmadjára is újratettem a rendszert (persze minden esetben más rendszert(xp,Vista, majd 7), ezek után már tudtam hogy Hardveres probléma lesz, kb. háromszor szedtem szét és raktam össze újra és újra a gépet, kizártam azt a lehetőséget is hogy rosszul raktam össze. Ezek után elkezdtem játszani a hardverekkel,

ami nem volt egyszerű ugyanis nagyon hamar megfagyott a rendszer, egytől egyig elkezdtem túlterhelni őket, és oda lyukadtam ki hogy a videokártyámnál fagy meg, kiszedtem, és elkezdtem nézni, eleinte semmi nem tűnt fel rajta a hűtését is normálisan visszaszereltem,de nem tudtam belenyugodni hogy rossz, elkezdtem ezzel is játszani, elindítottam hűtés nélkül illetve a hűtést két perifériába váltogatva dugtam be, hogy nem e azt dugtam rossz helyre, de így sem működött...

Erre rá két napra még mindig nyugtalanított a dolog, elkezdtem, nézegetni a kártyát, és bő 10-15 perc után egyből megakadt a szemem a problémán, talán azért tartott ilyen sok ideig mert álmomban sem gondoltam volna hogy efféle történhet egy periféria bemenettel, sok mindent láttam már és javítottam, de ilyet még nem.

Nos elmagyarázni ezt nem nagyon lehet inkább feltöltöttem 3 képet.

Ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni illetve azt kérdezném még hogy milyen módon lehet ezt kijavítani ha egyáltalán lehetséges??

Ui.: Köszönöm szépen annak aki végig olvasta és az értelmes, segítőkész válaszokat egy felfelé mutató jellel értékelem. :)

2012. júl. 25. 21:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs rá lehetőség... mert akinek van gépe az félti és nem engedi szétszedni! más megoldás?
2012. júl. 25. 22:16
 12/19 anonim ***** válasza:
Szervíz.
2012. júl. 25. 22:29
 13/19 A kérdező kommentje:
Az megint kivan lőve.. 2 okból is, egyszer vittem szervizbe a gépet... alaposan kiberhelték..., másodszor pedig már az is 4000 hogy hozzá nyúl...
2012. júl. 25. 22:31
 14/19 anonim ***** válasza:

Se a leírásból, se a képeidből nem derül ki, hogy milyen videokártyáról van szó. Ha olyan, amelyiket külön tápcsatlakozóval láttak el, akkor annak az érintkezőit vizsgáld át oxidációt, égésnyomokat, nyúlást és hasonló anomáliákat keresve.

Emellett az alaplapon a PCIe port belsejét ecsettel tisztítsd ki, talán a korábbi takarítás közben belemet a kosz.

Bár a videokártyára gyanakszol, mivel nem tudod másik gépben kipróbálni, nem érdemes elvetni annak a lehetőségét, hogy máshol van a gond. Mindenképpen tölts le és futtass egy memtest86-ot. Remélhetőleg nem fagy le közben a gép. Ha mégis, akkor tutira nem a videokártyával van gond.

Ezt még úgy is tesztelheted, hogy csökkentett módban járatod a gépet. Olyankor a video driver inaktív, a gép a GPU-t nem használja, csak sima VGA módban. Így még az egyébként GPU/VRAM hibás kártyák is "működnek", ha amúgy bootolható velük a rendszer.

Érdemes a RAM foglalatokat is ecsettel kiporolni. Nagyon gyakori a RAM esetében az érintkezési hiba.

2012. júl. 25. 22:32
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ezzel elég sokat segitettél nekem, kiprobálom a programot, annyit viszont még mindenképp hozzászeretnék fűzni hogy csökkentett módban a vidikártyához volt csatlakoztatva a monitor és működött, nem tudom hogy ez mond e valamit de ha igen akkor nagyon megköszönném ha leirnád :D
2012. júl. 25. 22:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha a memóriateszt nem talál hibát, és csökkentett módban nem fagy le a gép, akkor úgy, csökkentet módban küldj a nyakába egy prime95-öt. Az a processzort terheli, futtasd egy pár órát, hogy attól bekattan-e.

Ha a memtest jó, a prime95 is jó, akkor érdemes visszakanyarodni a videokártyához. Persze ha addigra kitakarítottad a slotokat, lekapirgáltad és megfeszítetted a tápcsatlakozó érintkezőit, akkor talán már működni is fog normál módban is.

2012. júl. 25. 22:57
 17/19 A kérdező kommentje:
lekapirgáltad???. ezt hogy érted? :O
2012. júl. 25. 23:01
 18/19 anonim ***** válasza:
Szó szerint. Az érintkezőkön levő oxidréteget kés hegyével, óvatosan. A "lyukak" belsejében vékony tűreszelőt megforgatsz, ha nincs, jobb híján tű hegyével kicsit belekaparászol. Mindezt óvatosan, nehogy sérüljön. Mindez természetesen csak a tápcsatlakozás érintkezőire vonatkozik, a PCIe csatlakozást inkább ne kaparászd, mert akkor tényleg leszakadhat róla valami.
2012. júl. 25. 23:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Értem, holnap erre is sort fogok keríteni, ez nagyon hasznos információ volt, köszönöm!!
2012. júl. 25. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!