Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért csíkoz a videokártyám?

Miért csíkoz a videokártyám?

Figyelt kérdés
AGP-s vga-ról van szó (Ati 9800). Pár napja van meg, néha elöjönnek piros csíkok a képernyön. Először memóriahibára gyanakodtam, de azt kizártam, mert a játékok és a videok jól mennek, valamin ha kiszedem a kártyát, és ujra visszarakom nem jön elö mindjárt a csik. Tegnap egész nap rendesen müködött. Állítolag kontaktos lehet. áttisztogattam a kártya csatlakozoját, de semmi eredmény. Másik kártyával nem jön elö ez a jelenség. ötlet?
2012. júl. 24. 17:45
 1/4 MaXXeGee ***** válasza:
-A hővezető pasztát kend újra (alig 300 FT-os dolog) és ha akkor is csinálja, akkor még esélyes a monitor kábelhiba (nézd meg a monitort másik géppel, vagy a géped másik monitorral) és ha ez sem, akkor a kártya VRAM-jának a hibája lesz a ludas :)
2012. júl. 24. 17:49
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!Valószinü hogy tulmelegedés okozza a problémát?Kábel hiba is kizárva,mert másik vga-val nem jön elö a jelenség...csak ennél!Ha a ram hibás,attól futhatnak a játékok és a filmek is rendesen?
2012. júl. 24. 17:57
 3/4 MaXXeGee ***** válasza:

Hát nem ... az idővel teljesen tönkre fog menni ha a VideoRAM (ami a kártyára van integrálva) hibás, akkor idővel el fog szállni a kártya, így ne használd, nehogy tönkretegyen mást is a gépben... :)

De egy pasztázást mindenképp megér, ha utána elhagyja ezt a jelenséget, akkor használhatod nyugodtan.

2012. júl. 25. 13:01
 4/4 A kérdező kommentje:
Időközben feltettem az xp-t(elötte win7 volt),és teljesen megszünt a csikozás....csak igy a rendszer radeon 9600ként ismeri fel a kártyát....
2012. júl. 26. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!