Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit/miket kell kicserélnem a...

Mit/miket kell kicserélnem a gépemben?

Figyelt kérdés
Egy ideje komoly gonddal küzdök. Gamer gépet vettem kb. 4 évvel ezelőtt, Amd athlon 64 x2 5200+, Geforce 8800GT, 2giga ram. Akkor elég jó gépnek számított, vitt minden játékot fullon szaggatás nélkül, amiket így játszottam: Tomb Raider Underworld, Prince of Persia The Forgotten Sands, Prototype, Assassins Creed 2, minden csodásan futott rajta. Egy éve amikor takarítottuk a gépet valami elmozdult, nem indult be a gép. Bevittük, ráfogták hogy tápot kell cserélni. Megvettük 10ezerért az új tápot. Aztán a probléma visszajött, rájöttünk nem lehetett a táp. Ez a probléma megoldotta magát, nem jött elő többször, viszont pár hónapja mikor elkezdtem játszani, be-be sípolt a gép. Nem tudtam mi a baj, sejtettem, hogy a hőmérséklet. Leszedtem egy programot ami méri, és az eredmények elég elborzasztóak... ALAPJÁRATON a proci minimum hőmérséklete 50 fok, a maximum 71, játék közben ez 90-ig is felment, de akkor már kikapcsoltam a játékot. Videókari: minimum 60, max. 62 fok, játék közben viszont szintén felmegy 85, 90 fokra. Volt hogy csak olyan 10 percenként zúgott/sípolt? egyet a gép, viszont ha egy erősebb játékkal játszom (ami eddig minden gond nélkül futott) a sípolás már nagyon gyakori, 2-3 másodperc sípolás, egy másodperc szünet. Mit kellene kicserélnem a gépemben, mitől lehet ez a probléma?

2012. júl. 10. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

Én a helyedben eladnám amenyiért csak tudod kompleten

föjön másnak a feje miatta.

most szerinted mesziröl tudunk segiteni?

iletve hardveres hibáka ki tudsz javitani?

bármi! lehet hibás bármi

2012. júl. 10. 12:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Jujujj.. Ha már minden túlmelegszik az nagy baj. Tisztítsd ki a gépet rendesen, ne legyen bent por, ha ez megvan akkor ugy teszteld, hogy nem rakod vissza az oldalát. Így elvileg nem szabd túlmelegednie, mivel a gyártók olyan hűtést raknak termékeikre pl. videokártya, hogy nyáron nagy melegben is bírniuk kell.. Ha még így túlmelegszik, akkor már valami babrálva van az órajelekkel, nem az alapon futnak...
2012. júl. 10. 12:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Ez a gond, az értékeket úgy adtam meg hogy le van véve az oldala! :S
2012. júl. 10. 12:33
 4/12 anonim ***** válasza:

Proci 68 fokot bir max. tehét egy procihütöt beszereznék

leg esélyesebb hogy alaplap hibás de ilyen régi elavult gépel nem érdemes vacakolni cserélgetni

2007 ben se volt valami jó csak hogy tud persze elehet vele játaszogatni

(Hogy te mit gondolsz róla mindenki azt gondol amit akar...)

2012. júl. 10. 12:34
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem kell venni semmit, ki kell takaritani. Ha ezt nem teszed meg tönkremegy.

Hőmérsékleten kivül a sipolást okozhatja még megálló ventilátor vagy hogy a gép úgy érzékeli megállt, ezt is ellenörizd.

2012. júl. 10. 12:34
 6/12 anonim ***** válasza:
És nincs tele kosszal? Nincs túlzsúfolva, mondjuk kábelekkel? Azok is megakadályozzák a hűtést...
2012. júl. 10. 12:35
 7/12 A kérdező kommentje:
a gép rendszeresen volt takarítva sűrített levegővel. az hogy kinek milyen gép relatív, nekem mindent fullon vitt, tehát jónak számít, nem erőműnek használom a gépet. :)
2012. júl. 10. 12:36
 8/12 anonim ***** válasza:

pasztázd újra is ha újra volt akkor procihütö

de mondom alaplapal lehetnek elsödlegesen gondok de bármi másal is

nézd meg nincs e látható hiba, púpos kondenzátorok stb

én töröltem kérdést (helyedben eladnám...)

2012. júl. 10. 12:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Rakd vissza az oldalát. A házak úgy vannak megtervezve, legalábbis a jobbak, hogy a levegő egy bizonyos irányban áramoljon benne és a lehető legjobban átszellőzzön az egész. Ha leszeded az oldalát, ebbe rondítasz bele, és általában csak rontod a hűtés hatásfokát. Plusz ventilátorok beszerelésével és fordulatszám szabályzással gyorsíthatod a légáramlat sebességét, ezzel növelve a hűtés hatékonyságán.

Én a proci körül néznék szét, mert az melegszik túl. Videokártyánál a 90°C még egészséges, nekem néha még annál is melegebb. A proci kaphat egy jobb hűtőt. CoolerMaster Hyper TX3 vagy Arctic Cooling Freezer 64 PRO megfelel a célnak.

Új alkatrészeket felesleges bele venni, ez így egy kiegyensúlyozott gép, ha cserére kerül a sor, cserélődjön az egész.

2012. júl. 10. 12:51
 10/12 A kérdező kommentje:
ha cserélnék benne úgyis ugyan ilyenre cserélném pénz híján, de akkor megpróbálom a hűtőt :)
2012. júl. 10. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!