Miért akadozik a filmlejátszás a számítógépemen? Viszonylag jó teljesítményű noti.
Közel egy éve vásároltam a gépet, eleinte filmnézésre nem, csak munka miatt használtam, úgy jó fél éve kezdtem el filmet nézni rajt, tehát a probléma ismerete azóta áll fenn.
Media Centerrel, Media Playerrel, és VLC-vel próbálkoztam. Indításkor az első 5-10 percben úgy fél percenként megakad, pixelesedik a kép, aztán általában eltűnik, vagy még max 1-2 alkalommal megakad a film.
A rendszer múlt héten lett újratelepítve SZERVIZBEN, minden legális és minden jól működik rajta, a lejátszó helyzet azonban változatlan.
Mi baj lehet? Szoftver a hibás, esetleg videokártya baj lehet? Garis a laptop, ha ez számít...
Főbb tulajdonságok:
Processzor típus: AMD Phenom(TM) II P960
Processzor frekvencia: 1,8 GHz
Processzor FSB frekvencia: 3600 MHz
Chipkészlet: Intel 945 GM
Memória: 4GB DDR3 1066MHz
Memóriahelyek száma: 2 db
Memória max. bővíthetőség: 8GB
Merevlemez kapacitás: 640 GB
Merevlemez sebesség: 5400 RPM
Grafikus vezérlő: ATI Radeon HD6330
Grafikus vezérlő memória: 1GB
Toshiba L755D-10N egyébként.
3 dologra gyanakodnék első körben.
1 - Hibásan kódolták a filmet. Ha minden filmnél csinálja akkor
2 - Lejátszó probléma ( próbáld ki másik lejátszóval, pl KMPlayer)
3 - Kodek probléma (telepítsd fel mondjuk a K-lite kodek csomagot)
Bár a VLC és a KMPLayer rendelkezik saját kodekkel, lehet hogy egy külső kodek csomaggal jobban futna.
Akár Windows Media Player + kodek csomag verziót is ki lehetne próbálni.
"Processzor típus: AMD Phenom(TM) II P960 "
vs
"Chipkészlet: Intel 945 GM "
Azt mégis hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!