A HDD vagy az SSD jobb játékra?
Hát akkora gyorsulás valóban nincs ami miatt megéri sokat rááldozni, de azért egyértelműen van gyorsulás, bőven mérési hibahatáron kívüli.
De tény hogy a legtöbb játékosnak vígan elég az is ha a HDD-n vannak a játékok, és a rendszernek vesznek egy 64GB-os SSD-t.
Konkrétat nem tudok, mivel nincs SSD-m amivel kitapasztalhattam, az meg a másik hogy a játékok sem érdekelnek.
Tesztet láttam ahol van valamennyi gyorsulás, az maradt meg bennem, ennyi. Más kérdés hogy csak emiatt nem éri meg drágán nagy SSD-t venni, egy erősebb VGA pl jóval többet ér.
Meg mondjuk ha nincs fent egyszerre egy vagon játék, még egy 64GB-soon is el lehet férni, ha egyszerre csak 1-2 játékot tesz az ember rá.
Hát igen ha ésszel telepítget az ember, meg karban tartja a rendszert és nem hagyja halmozódni a szemetet, akkor vígan el lehet férni a 64-es SSD-n.
Inkább csak annyi a "baj", hogy SSD-nek legalább a 20%-át szabadon kell hagyni, hogy ne használódjon el túl hamar, de még így is megoldható hogy elférjen ami kell.
Pl nekem is most a C partícióm 65GB-os, és abból 43,6GB szabad, úgy hogy minden program fent van amit használok. Szóval még ha tennék rá 1-2 játékot is, akkor is elférnék.
Saját tapasztalatom szerint látványosan csak a rendszerfelállás gyorsul. Kisseb gyorsulás tapasztalok minden dologban amit a hétköznapokban használok (net, office,programok indulása, játékbetöltés), de az FPS semmivel nem növekszik. Nincs is rá indok, mivel a játékok 99%-a RAM-ból dolgozik.
Amúgy nem olyan drágák az SSD-k, megéri költeni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!