Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki fel tudna világosítani?...

Valaki fel tudna világosítani? (fontos, sürgős) PLS!

Figyelt kérdés

Helló!

Olyan kérdésem lenne, hogy most egy intel konfig vásárlása előtt állok, a proci 2700K-lesz (jó áron van) de az alaplapok terén nem tudok dönteni, p67-est, és a z75-öst kizárom.

1 kérdés: Mit jelent az egy z68 as lapnál, hogy B3 revision, meg javított B3 ver. (mivel lesz jobb nekem, hogy most b3, vagy nem?)

2 kérdés: ha egy 2.generációs sandi proci nem támogatja a pci-e 3.0-át akkor számít egy z68-a lapnál, hogy gen3-as?

(z77-eseknél megértem a 3.0-át, mert az a ivy-t is tudja.)

Eddig AMD párti voltam, de most felhagyok, mivel túl gyenge 5x1 Portrai eyefinityhez.

Nem vagyok kezdő, csak ezt a pár dolgot tisztáznám intel terén!

Ha bármi kérdésem lenne, majd még írok ide.

Ha esetleg valaki egy jó lapot tud ajánlani, meghalgatom.

A válaszokat köszi előre!

Üdv.: Bexy

2012. jún. 30. 19:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Alaplapból vagy P67 vagy Z67. Ezekkel lehet tuningolni ezt a procit normálisan. Gyártó szinten Asus, MSI > ASRock >> Gigabyte.

1. kérdésre válasz: B3 javított chipset. Voltak apróbb hibák, azokat javították gondolom. Nem kell nagyon törődnöd vele.

2. kérdésre válasz: Sandy. Bocs, de b*ssza a szemem. A PCIe 3.0 is csak a jövő. Most még egy VGA sincs, amely át tudná lépni a PCIe 2.0 sebességét, szóval ezen ne agyalj.

Egyszerűbb lenne, ha megírnád mennyi pénzed van konfigra és mire használnád. Gondolom játék, de azért meg kell kérdezni.

2012. jún. 30. 20:06
 2/11 A kérdező kommentje:

Néztem sok youtubot, mindnek z68-as lapja van a proci mellett.

Még annyi, hogy a fázisok mindnél ugyanaz 8+4.

Egy Asrock ASRock Z68 Extreme3 Gen3- lapot néztem magamnak, de olyan 50-60k a határ. Ha meg tudsz győzni, hogy jobb a p67 vagy a p77, p75 és ésszerűen érvelsz, meglátjuk... Szart nem akarok venni, örülök, hogy eladtam az amd-m.

pci sávszélteszt: [link]

2012. jún. 30. 20:29
 3/11 anonim ***** válasza:

Néztem sok youtubot, mindnek z68-as lapja van a proci mellett.

P77-ről annyit, hogy olyat még nem láttam, ahogy P75-öt sem. P67-es lapok tuninglapok. Elsősorban a második generációs i7-eknek találták ki őket, de második generációs i5 mellé is fantasztikusan szuper kis lapok. Z68-cal is lehet tungingolni, az is nagyon jó chipset. Ezt is leginkább i5-2xxx/i7-2xxx mellé ajánlanám. Az általad írt i7-2700K-hoz egy jó P67-es lap tökéletesen meg fog felelni.

Nem igazán értem, mire ez a szalagdiagram. Nem fogsz érzékelni semmi különbséget a PCIe 2.0 és a 3.0 között. Maximum 3 fps-sel több lesz BF3-ban.

Alaplapnak én egy P67/Z68-ast ajánlanék. ASRock vagy Asus.

VGA milyen lesz mellé? HD7870 ha beleférne fantasztikusan jó lenne! :) De a HD7850-nel is minden menne maxon.

2012. jún. 30. 20:43
 4/11 A kérdező kommentje:

7970 van cf-be. 5x1 eyefinity-m van, ha nem olvastad.

Bíztam az amd-ben, de sz*r ilyen körülményekhez.

Nahh nem p, hanem z-akkor...mind 1 értetted.

Alaplapból akkor nem lenne jó az ASRock Z68 Extreme3 Gen3?

Vagy mondj konkrét lapokat, érveléssel.

Esetleg miért nem jó ez az extreme 3-as?

2012. jún. 30. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi nem olvastam hogy 7970-es CF-ed van. :D DE VÉGRE EGY EMBER aki mer kérdezni és végre egy ember, aki nem egy monitorra vesz HD7970-et!!

Mondjak konkrétumot? Asus Sabertooth P67 ( [link] Tutira nyerő lap, és még a határokon is belül vagyunk.

2012. jún. 30. 20:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Figyelj, nem a pénz számít, ha úgy van kifizetek 100k-t is a lapért.

Inkább egy jó érvelés, egy teszt, egy videó (5ghz-n).

Mi, miért, mennyivel jobb a választott ASRock Z68 Extreme3 Gen3-as lapomnál. Vágjátok? Miért fizessek ki +20k-t ezért a sabertooth-ért. mivel jobb? De ha nem is ez, akkor melyik?

2012. jún. 30. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
[link] Olvasd el és rájössz. Nem akarom ragozni, ha egyszer szépen le van írva.
2012. jún. 30. 21:00
 8/11 A kérdező kommentje:

Ebbe sz*rabb a fázi mert csak 8+2-es, az enyémbe 8+4-es. Tessék én fikázom álmaid lapját te miben tudod az enyémet?

Miért van az hogy a legdrágább lapok mind z68-asak, és nem p67-es ek? Mert szarabb lenne? Nemhinném...

Érveljetek könyörgöm....

2012. jún. 30. 21:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Mire használod amugy? 3D tervezés?

sima játék?

ha pénz nem gond mért nem LGA2011 eseket nézel? föleg ha munkára használod

mivel ilyengépnek igazán csak munkában van értelme

amugy ezt a fázisos dolgot nem értem

nem megy fel 5GHz re kevesebb fázissal?

ottan a Sabretooth nak Z77 es alaplapja is azon sincs sok fázis?

amugu ez a Sabretooth az igazi komoly megszálott tuning miat van szóval nem kételkednék ha kevesebb fázisal is felmene 6GHz re is... csak birja hütöd

amugy 7970 CF et egy Ivy i7 K alap órajeleb is kihajt nem-e?

komoly procik ezek az i7 esek nem olyan mint egy amd phenom x6 vagy fx 8100

nem véletlen van magas áruk

teját komoly teljesítményt nyujtanak "kis" órajelen is

2012. júl. 2. 09:38
 10/11 A kérdező kommentje:

Teszek én magasról rá, hogy tuninglap, vagy nem... Érvet kérnék, hogy miben jobb az általam választott laptól.

Játékra kell.

2012. júl. 2. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!