Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Vettem egy videókártyát +...

Vettem egy videókártyát + tápot, játék közben néha újraindul a gép?

Figyelt kérdés

Vettem egy

VTX3D Radeon HD 6750 videókártyát, és egy

FSP-HEXA 400W tápot.

Ha elkezdek játszani, minden oké, de egyszer csak 1óra múlva kb. a gép szimplán újraindul, mint ha megnyomnám a gyors újraindító gombot.

Mi lehet az oka?

A Proci egy AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4000+ 2,11Ghz - nem egy mai darab.

Köszi a segítséget.

2012. jún. 13. 23:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem ismerem az AMD procikat, de biztos, hogy ez nem normális. Azt meg meg se kérdezem, hogy játék közben hány fokos. :D

Az én i3-asom két magja alapjáraton 31 fokos.

Portalanítás, esetleg újrapasztázás nem ártana neki.

2012. jún. 14. 01:17
 12/22 A kérdező kommentje:

Most 60%-al terhelem, és csak fel fel fel...

CPU 86 °C (187 °F)

1. CPU / 1. mag 77 °C (171 °F)

1. CPU / 2. mag 76 °C (169 °F)

A procival van a gond, vagy szimplán a hűtővel?

Egyébként pedig nem hallok semmit, hogy a venti gyorsulna, amikor melegszik.. lehet valami gond van a szabályzással is, vagy ez a 2800RPM elég?

2012. jún. 14. 01:19
 13/22 anonim ***** válasza:

És persze jobb hűtés. Ha nincs ventilátor a gépházban, akkor vedd le az oldalát és próbáld ki úgy. Nekem így a VGA 10-15 fokkal hűvösebb. Procit nem néztem, de az is örül neki valószínűleg.

Arra figyelj, hogy amikor mozgatod a gépet, ne legyen bekapcsolva, mert a merevlemeznek nem tesz jót (hozzáérhet az olvasófej a forgó lemezekhez).

Azt mondják így jobban porosodik a gép, ezért én 5 naponta portalanítok, így 1 deka por nincs a szobában, tehát a gépbe sem rakodhat le semmi. :D

2012. jún. 14. 01:22
 14/22 A kérdező kommentje:
leveszem az oldalát, és tesztelem kicsit. Egyébként meg egyszerűen olyan rég nem lett kitakarítva a hűtője sem, hogy már belül is tiszta por, és onnan nem tudom hogy szedhetném ki.
2012. jún. 14. 01:24
 15/22 A kérdező kommentje:
90foknál járok, inkább kikapcsolom a gépet, és holnap átnézem.
2012. jún. 14. 01:24
 16/22 anonim ***** válasza:
Le kell szedni a hűtőt. Neten van egy csomó videó.
2012. jún. 14. 01:27
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálkozom vele, amint lehültek a dolgok.
2012. jún. 14. 01:30
 18/22 anonim ***** válasza:
Szerintem első körben ki kéne kapcsolni az automatikus újraindítást, és megnézni a blue screent. Aztán az azon szereplő információk alapján menni tovább. Amit eddig tudunk, a proci túlmelegedésétől hibás hangkártya driverig bármi lehet.
2012. jún. 14. 01:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen nagynyomasu levego spray-ek, amivel minden helyrol ki lehet fujni a port; de meg jobb az, ha leszeded az egesz hutot, heat sinket stb es ugy tisztitod ki.

55-60 C-nel nem szabadna melegebb legyen, barmivel terheled!

2012. jún. 14. 01:49
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha leveszed a bordát , tüdővel is próbálkozhatsz . Csak nem annyira makacs a por , hogy ne jöjjön ki . Viszont ha nincs otthon pasztád akkor óvatosan ! Meglehet csinálni plusz paszta nélkül is , a kitüremkedett részt vissza kell kenni az illeszkedési felület alá . A legegyszerűbb újjal apró körkörös mozdulatokkal ismét egyenletessé tenni a procin a pasztát .
2012. jún. 14. 07:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!