Mekkora táp kell?

"asszem monitor is 30 már most bukta"
Kedves kérdező, ha megválaszolod magadnak, miért tetted fel a kérdést?
Ekkora ökörséget meg ne mondj. A monitorod az a falból zabál nem a tápodból. Egy megbízható 500W tényleg elég lesz, előttem szólók már ajánlottak. Válassz bátran közülük! :)

Láthatod, egy túlhajtott 17-essel is 350 wattot vesz fel a konnektorból, számoljunk mondjuk 80%os hatásfokkal a táp esetén, akkor 280 watt kell a gépnek.
Egy minőségi 400as is elviszi bőven. 600as már crossfirehöz is elegendő. HA nagyon költséghatékony akarsz lenni, és figyelembe veszed, hogy a táp hatásfoka 50%os terhelésnél a legjobb, akkor egy 650es XFX pro, de az már elég lesz bőven crossfirehöz is.

"385 öt fogyaszt a videókártya"
Ennél jóval kevesebbet, nem tudom honnan jött az érték.
Egy XFX Pro 450 simán elviszi azt a gépet, de lehet tartalékolni, túlméretezni stb.. arra pedig ott az XFX pro 550 stb...
A CPU meg 95wattos TDP osztályba van...

Talán a GTX590, ami a körül mozoghat.
Amúgy ha elmegyünk más irányba, szerintem az ASUS Mars II meg is ugorja azt, bár teszem hozzá, ezek messze nem szingli megoldások.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!